Átadták a felújított hatvani Grassalkovich-kastélyt

Forrás: MTI

 2014. március 30. 20:09

Átadták a felújított hatvani Grassalkovich-kastélyt, a műemlék épületet és a benne kialakított Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumot Áder János köztársasági elnök nyitotta meg szombaton.

Az államfő az ünnepségen úgy fogalmazott: ez a hely azt üzeni, hogy "mi, mai magyarok képesek vagyunk megújítani és továbbadni mindazt, amit elődeinktől örököltünk".

 

A kastély és a múzeum megújítói értéket teremtettek, a felújított Grassalkovich-kastéllyal és a benne működő múzeummal pedig nemcsak Hatvan, de az egész ország gazdagabb lett - tette hozzá.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ünnepségen kiemelte, hogy a múzeumban a vadászat mellett bemutatják a horgászati, halászati hagyományokat is, a honfoglaláskori pákászattól kezdve. Hozzátette: szeretnék támogatni, hogy a kis települések falumúzeumaiban is legyenek vadászati szobák.

Szabó Zsolt (Fidesz-KDNP), Hatvan polgármestere azt emelte ki, milyen sokat jelent a kastély a környéken élőknek, a vadászoknak, horgászoknak. Mint mondta, valamennyi hatvani küzdött érte, téglajegyeket vásároltak, hogy felújíthassák az épületet.
A horgászok, vadászok elmondhatják, van otthonuk Hatvanban - mutatott rá a polgármester.