Bezárta a bank az élményfürdőt

 2010. augusztus 27. 14:51

Pénteken határozatlan ideig bezárt a dunaújvárosi élményfürd?, miután az E.On kikapcsolta az áramszolgáltatást a létesítmény tulajdonosa, a CIB Ingatlanlízing Zrt. kérésére – számolt be a Népszabadság. Egyel?re nem tudni, meddig tart majd a kényszerszünet. A létesítmény tulajdonosa, a CIB Ingatlanlízing Zrt. kezdeményezte az áram kikapcsolását, a fürd?nek nincs számlaelmaradása.

Az ügy hátterében a CIB és a dunaújvárosi önkormányzat tulajdonában lévő Dunaújvárosi Vagyonkezelő (DVG) Zrt. közötti konfliktus áll.
A létesítmény egy lízingkonstrukció keretében valósult meg: a CIB 3,4 milliárd forintból építette volna fel az élményfürdőt, amelyet az elkészülte után a DVG Zrt. vett volna használatba, egyúttal megkezdte volna az évi 270 millió forintos lízingdíj fizetését.
A DVG Zrt. 2009 nyarán ugyan birtokba vette az elkészült létesítményt, ám a szerződésszerű átadás-átvételre nem került sor, a vagyonkezelő nem is kezdte meg a lízingdíjak fizetését. A DVG szerint ennek az volt az oka, hogy a bank több százmillió forinttal drágábban határozta meg az élményfürdő beruházási értékét.
A bank viszont úgy vélekedik, hogy a dunaújvárosi cég tavaly nyár óta jogszerűtlenül üzemelteti az élményfürdőt, a bevételekből kizárólag az üzemeltető részesül. Várhatóan perre kerül sor az ügyben. (www.ingatlanmagazin.com)