Csúszdapark, vizes játszótér és állatsimogató Kaposvár mellett

Forrás: turizmus.com

 2016. június 22. 14:27

Több mint 100 millió forintos fejlesztést hajtott végre a patcai Katica Tanya Élményközpont. A dél-dunántúli létesítmény beruházói a most átadott, az egész családnak szóló új attrakciókkal jelentős látogatószám növekedést várnak.

A Zselic szívében, Patcán található 12 hektáros Katica Tanya Élményközpont állatsimogatót, több tucat játszó alkalmatosságot és több, hazánkban egyedülálló attrakciót foglal magába. Itt van egyebek mellett Közép-Európa legnagyobb fűthető, fedett csúszdaparkja és játszóbirodalma, Európa legnagyobb fa labirintusa és a Dunántúl egyik leghosszabb lecsúszója.

„A Katica Tanyát azért hoztuk létre 2001-ben, hogy élményközpontú, természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő élményeket nyújtson a családoknak” - mondta Handó János ötletgazda-tulajdonos. Az elmúlt tizenöt év alatt folyamatosan bővült a szolgáltatásaik köre, s az egyre több látogatót vonzó élményközpont számos turisztikai és innovációs díjat kapott egyedi megoldásaiért.

 

„A Katica Tanya fejlesztési stratégiája három fontos alapelvet követ. Az első, hogy csak olyan beruházást valósítunk meg, amely nem fogyaszt energiát, vagy ha mégis, akkor azt saját magunk állítjuk elő megújuló forrásból” – hangsúlyozta Handó János. „Nagyon fontos, hogy nem akkor és arra ruházunk be, amelyre éppen van pályázat. Ha az üzleti elvárásaink mást igényelnek, akkor saját forrásból fejlesztünk. Ezen kívül olyan attrakciók készülnek Patcán, amelyet minden korosztály élvezhet. A mostani fejlesztéseink megvalósításakor is ezt a három elvet tartottuk szem előtt.”

A legújabb fejlesztései révén megújult a több mint száz állatnak otthont adó állatsimogató, elkészült a Telibe-Találda, ahol 10 darab légágyú szivacslabdákat lő ki és a cél a társ telibe találása. Megépült Közép-Európa leggyorsabb szárazcsúszda parkja, ahol négy és fél, hét és tíz méter magas csúszdákról szállhatnak alá a bátrak. Elkészült egy - Magyarországon egyedülálló - 300 négyzetméteres vizes játszótér, ahol 16 különböző vízköpő, locsoló és egyéb módon vizező eszköz szolgálja meleg időben a felfrissülést. Építettek egy Mesevonatot, ahol az egész család együtt utazhat, és új információs pontok is várják a látogatókat. Emellett a kültéri attrakcióik jelentős része árnyékolást kapott.

A beruházás összértéke meghaladja a százmillió forintot, a fejlesztést hitelből, illetve saját erőből finanszírozták a tulajdonosok. Mindezek eredményeként a tavalyi 65 ezres látogatói számot már ebben az évben 75 ezerre szeretnénk növelni - tette hozzá Handó János