Felkészültek a csúcsszezonra a Gyógyvizek Völgye települései

 2014. július 21. 16:43

Több fejlesztés is megvalósult a közelmúltban a Gyógyvizek Völgyében.

Egerszalókon, a SalirisResortSpa& Konferencia Hotel a tavasszal több mint 200 millió forintot fordított a fürdő korszerűsítésére.  Átépítették a szauna bárt, teraszt alakítottak ki, így az önkiszolgáló étterem, a kávézó, a söröző és a fagyizó mellett újabb vendéglátó egységgel bővült a kínálat.

A közeli Thermál Park Hotelben a vendégek saját gyógyvizes medencét és gyermekmedencét használhatnak.

A szállodák közelében a St. Andrea Szőlőbirtokon a látogatók jazz-zene mellett ismerkedhetnek meg a szőlőbirtok boraival, az Egri borvidék hagyományaival és jelenével. Időpontok: július 26. és augusztus 23. Aki ennél többre vágyik a Nyári Fine-diningpéntek estéken, exkluzív borvacsorán vehet részt, a sportosabb vendégek Dűlő-piknikre indulhatnak biciklivel, a borkóstoló sem marad el.

A legizgalmasabb változások a Mesés Shiraz Hotelben történtek. A nagyszabású bővítés a szálloda minden szolgáltatását érintette, így számos új, a közel-kelet legkülönlegesebb színeit megidéző - többségében két és három légteres – szobával illetve lakosztállyal már a várja a vendégeket. Az újragondolt Mesés Shiraz Hotelben közel 400m2-es fürdővarázs, több mint 1200 m2-es wellness világ, hammam is rendelkezésre áll.

A Kék Laguna Apartman saját sütésű pékáruival kínálja a vendégeket reggelinél, svédasztal keretében. Új szolgáltatásuk a falu bemutatása.

A Piroska Étterem állandó étlapja mellett nyáron néhány az évszaknak megfelelő étellel bővítették a kínálatot, ilyen például a kacsell saláta, vagy a jéghideg őszibarack-krémleves amit a nagy melegben előszeretettel fogyasztanak a vendégek. Italt főként a helyi illetve a környékbeli borászatok boraiból ajánlanak.

Demjénben az Egri Korona Borház grill terasza mellett megépült a szabadtéri látványkemence. A sült - és grillezett ételek a nyári időszakban nagyon népszerűek akár ebédre vagy vacsorára. Minden szombaton 17.00 órakor az érdeklődők  borkóstolón vehetnek részt, amely során bemutatják a Borház barrique pincéjét.

Egerszalókon szombat esténként a Turisztikai Információs Iroda udvarán és a Barlanglakásoknál Tücsök zenéket tartanak. Minden héten más stílusban szól a zene, s a látogatók gyakran nem csak hallgatják, hanem táncra is perdülnek.