Gyógyulás a megújult Csongrádi Fürdőben

Forrás: turizmus.com

 2015. december 14. 10:36

Új medencéket és felújított gyógyászati részleget is kapott az 50-es években épített csongrádi fürdőkomplexum, amely 21. századi kikapcsolódást nyújt leendő vendégeinek. A csongrádi termálvíz gyógyító erejét az 1000 méter mély termálkútból feltörő 40 Celsius fokos gyógyvíz garantálja.

Uniós forrás segítségével – 50%-os támogatási intenzitással – újult meg Csongrád város fürdője, amely felújított épületekkel, játszóházzal, fedett tanmedencével és több mint 400 férőhelyesre bővített öltözővel várja a kikapcsolódni vágyókat. A beruházás szerves részét képezi a gyógyászati komplexum is. Új gyógymedence, valamint egy 420 m2-es, több különböző sugarú körből álló gyógy- és élménymedencét is építettek, de a fejlesztés a gyógyászati szolgáltatások részlegét is érinti.

 

A csongrádi víz gyógyító erejét a megfelelő hatósági minősítések mellett az 1000 méter mély termálkútból feltörő 40 Celsius fokos gyógyvíz garantálja. A karbonitrátos vizet ízületi, reumatikus betegségek kezelésére, valamint nőgyógyászati megbetegedések utókezelésére alkalmazzák. Ezért is számos új, a gyógyításhoz kapcsolódó, a gyógyvizet felhasználó szolgáltatással bővült a Csongrádi fürdő. Ilyen a tangenor (azaz a víz alatti vízsugármasszázs-kezelés), a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását javító iszapkezelés vagy a gyógymasszázs is.

A csongrádi kistérség kitűnő természeti adottságait figyelembe véve Csongrád az Alföld 
kiemelkedő helye lehet, ennek azonban csak egy része a fürdőfejlesztés. A „Csongrád Városi Gyógyfürdő és Strandfürdő fejlesztése” című DAOP-2.1./J-12-2012-0070 azonosítószámú pályázati projekt megvalósítója a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. A projekt keretében a támogatási intenzitás 50%, amelyből az önrészt a város biztosította.

Az új fürdő december 12-én nyitotta meg kapuit. A Csongrádi Gyógy- és Strandfürdőről a www.csongrad.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. (x)