Jövő nyáron indul a győri multifunkcionális sportközpont építése

Forrás: MTI

 2014. október 21. 19:19

A 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) épülő multifunkcionális sportcentrum ötmilliárdba kerül. Az atlétikai versenyek idején másfél ezer néző ülhet majd a lelátókon.

A kivitelezési tervek engedélyeztetése és a közbeszerzési pályázat lezárulta után jövő júliusra tervezik a mintegy ötmilliárd forintból megvalósuló létesítmény első kapavágását – mondta el Simon Csaba, az előkészületeket összefogó Győr Projekt Kft. ügyvezetője a győztes tervpályázatot bemutató sajtótájékoztatón. Az átadás 2016-17 fordulóján lehet, s így az EYOF előtt megrendezhetik a sportközpontban a tesztversenyeket.

A tervezők „egyszerű, letisztult dobozokkal" oldották meg a feladatot, a környezetbarát működtetés érdekében méretes homlokzati napelemparkot és modern szigetelési rendszert adva az egykori Dózsa-pálya helyére kerülő épületnek.
A sportcentrumban másfél ezer néző befogadására alkalmas atlétikai központ, az EYOF idején nyitott, de később befedhető teniszpálya, valamint a dzsúdó mellett a birkózók és a súlyemelők kiszolgálására is alkalmas tér és szertorna-csarnok kap helyet.

 

Az ötvenméteres uszoda és a multifunkcionális csarnok után újabb, a 2017-es sporteseményt szolgáló létesítmény építése kezdődik meg, „kismértékben önkormányzati forrásokból", míg a létesítményhez közvetlenül nem kapcsolódó beruházások költségeit a város állja majd – hangsúlyozta Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az eseményen.

Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A győri fesztiválra 2017. július 22. és 29. között kerül sor várhatóan 3000, 14 és 18 év közötti résztvevővel.