Király ez a park!

Forrás: MTI

 2014. július 26. 23:09

Átadták a 1,8 hektáros székesfehérvári Koronás Parkot, ahol a 21. század vívmányai segítségével, játékos formában lehet megismerkedni a város történelmi örökségével.

A több mint 460 millió forintból – 350 millió forintot meghaladó európai uniós támogatással – megvalósult Koronás Parkot pénteken adták át Székesfehérváron.

A parknak helyet adó régi vidámparki terület évtizedeken át egyre rosszabb állapotba került, de most az európai uniós források segítségével sikerült rehabilitálni, új értékekkel megtölteni. A beruházás által olyan közösségi tér jött létre, amely a székesfehérváriak és a városba látogató turisták igényeit is magas szinten szolgálja ki – mondta el Cser-Palkovics András polgármester az átadáson.

A Koronás Park 1,8 hektáros területének nagyobb része továbbra is zöldfelület maradt, a játszóelemek leképezik Székesfehérvár mintegy fél évezredet felölelő középkori történelmi múltját a Rózsaliget és a csónakázótó szomszédságában.

Az ingyenesen használható, több mint félszáz fa játszóeszköz hét játéktéren, köztük a játszófaluban, a fűszerek labirintusában, a várban és a koronázódombon helyezkedik el.

A parkon interaktív feladatok vezetnek végig, melyek okostelefonnal és hagyományosan is elérhetők. A központi épületben ezen felül Kinect-játéksarok, középkort idéző programok, kosztümös bemutatók és előadások várják az érdeklődőket.