Martfű pályázik a hivatalos gyógyhely címre

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 08. 19:30

A természeti környezet, a Tisza-part, a gyógyvíz, a nemrég beüzemelt gyógyászati központ – a kisvárosban minden adott ahhoz, hogy kiérdemelje a gyógyhely címet – így véli Papp Antal polgármester és Tomasovszky László, a Martfű Termal Spa Gyógyászati Központ, Uszoda és Gyógyszálló tulajdonosa.

Ha egy település elnyeri ezt a címet, új lehetőségek nyílnak meg előtte. Az elmúlt években kinőtte a város a szállodát, egyes ünnepi rendezvények és sportesemények idején már kevésnek bizonyul a szobák száma.

Tíz-tizenöt éve még csak a halódó, később újra felfejlődő cipőipar jelentett itt munkalehetőséget, de a szálloda megnyitásával, majd fokozatos fejlesztésével a munkahelyek száma is nőtt. Amióta pedig két éve a gyógyászati részleg is belépett - évente több ezer, OEP támogatott gyógykezeléssel - olyan szakmák képviselőire is szükség lett a városban, akikre addig nem.

 

A város vezetése és a gyógyászati központ tulajdonosa bízik benne, hogy megkapják az országos gyógyhely címet – ez nem rövid folyamat, hiszen számos feltételnek kell megfelelni, amit szakemberek kontrollálnak – hiszen így új források nyílnának meg, és tovább fejlődhetne a város és vele együtt a szálloda.

A fejlesztési tervek között szerepel egy nappali kórház nyitása is, ami igaz, hogy nem turisztikai jellegű beruházás, de a gyógyjelleget erősíti, ráadásul a környékbeli betegeknek nem kellene órákig utazniuk Budapestre, ahol nagyon hosszú a várólista.