Mennyei kilátások a Hochkaron

Forrás: turizmus.com

 2015. július 09. 09:37

A magyar turisták által is kedvelt Hochkaron új túraútvonal kínál fantasztikus körpanorámát. A fő látványosság az új kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd.

A Hochkaron az új kilátóplatform elképesztő acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából. Aki összeszedi a bátorságát és ide kilép, nem csupán 120 méterre a mélybe láthat le, de a tájban is több kilométernyi távolságra gyönyörködhet. Alsó-Ausztria legmagasabban elhelyezkedő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni – vagyis áttekinthető a Keleti-Alpok egész térsége.

 

A kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, innen haladhatunk tovább a menedékház és az adótorony mellett, amíg el nem érjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat, amelyről északnyugati irányba lélegzetelállító kilátás nyílik egészen a Duna völgyéig, de annál is tovább, mélyen be a Waldviertelbe és a Weinviertelbe.

A kilátóplatform, a 360o Skytour Hochkar része a mintegy egy kilométer hosszú körtúraútvonalnak a Göstlinger Hausbergen.

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe.

 

A 360o Skytour kiépítésével a Hochkar immár nem csupán Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő síparadicsoma, hanem nyáron is vonzó célponttá vált, hiszen a Mostvierteli Alpok legjobban kiépített kirándulóhelyei közé tartozik. Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok.

A felvonó a Hochkaron szeptember 27-ig, hétfő kivételével, naponta üzemel, 9 és 16 óra között. Rossz idő esetén nem közlekedik.