Propertymanagement szolgáltatással bővült az Amadeus IT portfoliója

Forrás: turizmus.com

 2015. július 29. 13:47

Július 21-én jelentette be az Amadeus a szálloda technikai szolgáltatásainak bővítését, ekkor hozták nyilvánosságra a holland felhőalapú property management rendszer (PMS), az Itesso megszerzését.

A megállapodás egy újabb példája az Amadeus azon törekvéseinek, hogy egy közös rendszerben egyesítse a szállodatechnológiai infrastruktúra legfőbb elemeit, úgymint a CRS, a property management, a revenue management, a Sales&Catering, stb.

Ennek eredményeképpen felhasználóbarát platform jön létre, amely lehetőséget biztosít a szállodák és szállodaláncok részére üzleti tevékenységük bemutatására és egységes kép kialakítására. Az Amadeus 2013-ban szerezte meg a Newmarketet, illetve az idei év áprilisában együttműködési megállapodást kötött az InterContinentallal egy újgenerációs GRS (GuestReservation System) kifejlesztésében. A mostani felvásárlás egy újabb lépést jelent azon az úton, ami jelzi az Amadeus hotel IT szektor felé mutatott elhivatottságát. A tranzakció eredményeképpen várhatóan az Itesso kb. 100 fős állománya az Amadeushoz költözik, akik magukkal hozzák a több, mint 20 év alatt megszerzett vendéglátási és property management tapasztalatukat is.