Turisztikai fejlesztési program indul Gyomaendrődön

Forrás: MTI

 2014. október 29. 19:42

Lélekkel a Körösök mentén címmel több mint 459 millió forint uniós támogatásból átfogó turisztikai fejlesztési program kivitelezési munkálatai kezdődnek el Gyomaendrődön.

Az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Regionális Operatív Program turisztikai célú támogatási keretéből 459 millió forint vissza nem térítendő EU forrást nyert, a támogatás intenzitása száz százalékos. Az átfogó beruházás mérföldkőnek számít a város életében, a projektnek köszönhetően bővül a munkahelyek száma, több lesz az idegenforgalmi és iparűzési adóbevétel, erősödik a város megtartó ereje - mondta el Toldi Balázs polgármester.

A város egészét átfogó projekt keretében az Endrődi Népház udvarán Szent Antal Zarándokházat létesítenek szálláshelyekkel, átépítik a Hantoskerti holtágon lévő Sóhajok hídját és kialakítanak egy szabadidő és kulturális parkot vízre nyúló kiállítótérrel, pihenőkkel, csónakkölcsönzővel. A kenyérsütő házat eredeti állapotában állítják helyre, a templomzugi holtág partján látogató központ épül, a gyomai városrészen egy régi, bezárt iskolaépületből alakítanak ki látogatóközpontot. A rendezvényekre alkalmas épületben kiállítóterek is helyet kapnak, az udvaron biopiac készül a helyi kistermelők részére. Az Erzsébet Ligetben, a strand és a gyógyfürdő környezetében sétautakat és tanösvényeket hoznak létre és építenek egy 15 méter magas kilátót.

A beruházás építkezési munkálatai napokon belül elkezdődnek, a kivitelezési munkák 2015.  március 31-én fejeződnek be.