Új honlappal várja a látogatókat a Mátraverebély-Szentkút

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2015. július 01. 12:53

A külsejében teljesen megújult Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely július elsejétől modern honlappal várja az interneten keresztül érkező látogatókat.

A reszponzívvá fejlesztett www.szentkut.hu oldal jóval modernebb lesz a korábbinál. Friss programajánlatokat kínál, informál az éves búcsúrendről, alkalmas lesz szállásfoglalásra, a szertartásokat pedig élő közvetítéssel lehet majd követni. Információt nyújt a lelkipásztor-ügyekről, a zarándoklatokról, híreket és hasznos tudnivalókat közöl.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az évi 200 ezer zarándokot fogadó nemzeti kegyhely idén szeptemberben lezáruló fejlesztésére összesen több mint 2,7 milliárd forintot fordítottak. A 2013 októberében megkezdődött munkálatok során fontos szempont volt a természeti környezet szépségének megőrzése. Az új, 6 és 14 ágyas szobákban összesen 106 fő elhelyezését biztosító egyszintes zarándokszállás belesimul a mögötte lévő domboldalba, fűtését részben geotermikus energiával biztosítják. Az igényesebb vendégek a zarándokház egy- és kétágyas, igényesen berendezett szobáit választhatják, 27 szobában összesen 55 fő részére kínálnak kényelmes szálláslehetőséget, igény esetén félpanzióval. Az új Szent Jakab étterem a la carte vendégeket is fogad, csoportokat többfogásos menüsorral vagy svédasztallal szolgál ki. Céges megbeszélések, meetingek, konferenciák és egyéb rendezvények lebonyolítására a 150 fős, modern technikai berendezésekkel felszerelt rendezvényteremben van lehetőség.

 

A komplex fejlesztés érintette a templom és a rendház rekonstrukcióját, kiterjedt a szabadtéri létesítményekre (a zarándokok felvonulási terére, a szabadtéri miséző helyre és a felette lévő domboldalra) és a kegytárgyüzletre, az infrastruktúra fejlesztésével a turistafogadás feltételei is javultak Szentkúton, mely különböző tematikájú búcsúkkal lovas zarándokcsapatot is fogad.

A projekt az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert 2,76 milliárd forintos, uniós és állami támogatás segítségével valósult meg. A kegyhely új létesítményeit Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szeptember 5-én szenteli fel.