Új tanösvény és fogadóközpont a tatai Fényes Fürdőn

Forrás: turizmus.com

 2014. október 20. 18:37

A Tata aktív és ökoturisztikai látnivalóinak sorát tovább gazdagító fogadóközpontot, az élményelemeket és a két szakaszból álló tanösvényt várhatóan decembertől vehetik birtokba a látogatók.

A tanösvény a 30 hektáros területű strandfürdő sajátos adottságait tárja fel a látogatók előtt: a talajszint felett vezető, cölöpökre támaszkodó fa járdaszerkezeten sétálók közvetlen közelről tekinthetik meg a mélyről feltörő, kristálytiszta forrásokat és az égererdők állatvilágát. A kiépített szakasz csak vezetővel látogatható, míg 900-1000 méter hosszú nyitott szakasz önállóan fedezhető fel.

 

A gyerekeket az átadást követően többféle játék várja: egy régi medencét tóvá alakítottak, a csónakban ülők egy kifeszített kötél segítségével húzhatják át magukat egyik partjáról a másikra. Ringatózó kötélhíd, aranymosó patak, kilátótorony, kézzel hajtható vízi kerék kínál további izgalmakat, célba lőni vízi puskával lehet.

Az összesen 180 millió forintos fejlesztés keretében megépült ökoturisztikai fogadóépületben a kiszolgálóegységek mellett egy nagyobb terem és könyvtár is helyet kapott. Az attrakció a tervek szerint önálló és kombinált belépőjegyekkel lesz látogatható.