Újabb alternatív rendezvényhelyszín a kilencedik kerületben

 2013. március 26. 17:24

A hét végén hivatalosan is megnyílt a Budapest Music Center. Ezzel nemcsak a főváros kilencedik kerületi, kulturális és oktatási negyede gazdagodott újabb kultúrtérrel, de az alternatív rendezvényhelyszín-paletta is.

Belső-Ferencvárosban, karnyújtásnyira a még mindig nem átadott CET-től karnyújtásnyira, a Mátyás utca 9. szám alatt egy régi épület megújításával születetett meg a Gőz László által 1996-ban alapított Budapest Music Center új otthona, a főváros új zenei központja. A BMC Records lemezkiadót is alapított neves jazz-zenész által tizenhét éve létrehozott zenei információs központ folyamatosan bővülő internetes zenei adatbázisaiban jelenleg 3000 művész és 10500 zenemű adatai szerepelnek, ingyen látogatható zenei könyvtára mintegy 90 ezer könyvet, kottát, hanglemezt számlál. Ugyanitt kapott helyet a mára közel 200 klasszikus, kortárs és jazz zenei lemezzel büszkélkedő BMC Records, amely kiadványaival az elmúlt években számos rangos hazai és nemzetközi díjat nyert.
A közel 4000 négyzetméteres komplexum kitűnő akusztikai tulajdonságokkal rendelkező 350 fős koncertterme kiemelkedő minőségű hang-, fény- és színpadtechnikával rendelkezik, amely a legkülönfélébb rendezvény-igények kielégítésére is alkalmassá teszi a helyszínt. Az épületnek ez a központi helyisége kifejezetten kamarateremnek épült – elsőként Budapesten – különleges figyelmet szentelve a klasszikus kamarazenének.
Az épület továbbá otthont ad az Eötvös Intézet nemzetközi kurzusainak is, a külföldről érkező zenészek fogadására külön vendégszobákat és egy professzori szállást is kialakítottak az épület felső szintjén.



A létesítmény szolgáltatásait Magyarország első fine burger étterme, az Opus Jazz Club egészíti ki. A komplexum 400 négyzetméteres koncertterme, 250 négyzetméteres étterme, 65 négyzetméteres sarokterme, 117 négyzetméteres tetőtéri különterme mellett 200 négyzetméteres tetőterasza kínál a legkülönfélébb rendezvénytípusokhoz izgalmas, trendi kulisszát, a helyszínre igény esetén külső catering szolgáltató is behozható. A gépkocsival érkezők az utca túloldalán található Corvinus Egyetem mélygarázsában parkolhatnak. További infók: www.bmc.hu