A busztársaság vezetőjét is megrázták a történtek

Forrás: turizmus.com

 2017. január 23. 16:10

Szörnyű tragédia a péntek éjjeli veronai baleset, a történtekre nincsenek szavak - mondta a járművet biztosító Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője, és megerősítette, hogy két magyar sofőr volt a buszon.

Czakó Tibor később a társaság nevében közleményben fejezte ki részvétét, egyúttal jelezte, hogy a következő napokban mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

A személyszállítással foglalkozó kiskunfélegyházi székhelyű cég ügyvezetője azt is megerősítette, hogy a sítáborba egy Setra 317 GT-HD típusú, jól karbantartott, jó műszaki állapotú busszal utazott a csoport.

Gyászol az ország

 

Czakó Tibor az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, a következő napokban mindenben együtt kívánnak működni a magyar és olasz hatóságokkal, hogy minél előbb fény derülhessen a tragédia okára.

A baleset lehetséges okai között felvetődött a műszaki hiba is, ezért a magyar nyomozásnak tisztázni kell, hogy az autóbusz milyen műszaki állapotban hagyta el Magyarországot - adta hírül a a Nemzeti Nyomozó Iroda. Kiemelték, hogy a nyomozás független az olasz eljárástól, a magyar rendőrség megállapításait egy későbbi jogsegély keretében bocsáthatja az olasz hatóságok rendelkezésére.

A magyar nyomozók igazságügyi műszaki szakértők bevonásával tanúkihallgatásokat, az autóbusz tulajdonosának telephelyén házkutatást végeznek, lefoglalják a jármű műszaki vizsgáztatásával és esetleges korábbi javításaival kapcsolatos okmányokat, dokumentumokat, a két magyar állampolgárságú autóbuszvezető egészségügyi és járművezetői alkalmasságával kapcsolatos iratokat.

Czakó Tibor

Czakó Tibor 2012-ben Az év autóbuszos vállalkozójaként a Nit Hungary kitüntetettje volt. )képünkön épp díját veszi át a hagyományos február 1-jei Turisztikai Évadnyitó Fogadáson és Díjátadó Gálán.)

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Mint emlékezetes, alig egy hónapja a Grand Tours utazási iroda autóbusza szenvedett balesetet a bácsi adventi vásárból hazafelé jövet. A Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt balesetben öten meghaltak, több tucatnyian megsérültek.