Amerika turizmusa elérte a 9/11 előtti szintet

Forrás: Hospitality Trends

 2017. február 10. 13:18

A kiutaztató turizmus aránya elérte a 2000-ben mért adatokat: a teljes amerikai export 11,2 százalékát tette ki 2016-ban. A 2001. szeptember 11-i támadás után bekövetkezett hirtelen visszaesés óta ez a legmagasabb arány.

A turizmusból származó exportbevétel 2016-ban 0,4 százalékos növekedést ért el, összesen 247 milliárd dollárt, míg a nemzetközi turisták 88 milliárdos kereskedelmi bővülést hoztak. Ezzel szemben tavaly az amerikai export összességében 2,3 százalékos csökkenést mutatott. Amerikai utazási szakértők szerint a turisztikai növekedések nélkül Amerika kereskedelmi deficitje akár 18 százalékkal magasabb lehetett volna.

 

Szabadság-szobor

Fotó: PublicDomainPictures.net

„A nemzetközi utazási piacon Amerikai pozíciója lényegesen visszaesett a 9/11-et követő években” – mondta Roger Dow, az Amerikai Utazási Szövetség elnöke és ügyvezetője. – „A vízummentességi program sikeressége, az USA Brand marketingszervezet létrehozása és a Nyitott Égbolt megállapodások azok, melyek elsőként eszünkbe juthatnak a visszatérésről.”

Az ügyvezető úgy véli, a törvényhozóknak nagy figyelmet kell fordítaniuk erre az eredményre és új szabályzatok, törvények megalkotásával elő kell segíteniük a további növekedés.

Kapcsolódó cikkek