Teltházzal startolt az idei Runway Run

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 04. 16:20

Ötödik alkalommal hódították meg a futópályát a Budapest Airport éves nemzetközi repülőtéri futóversenyén, a Runway Runon.

A lezárt egyes futópályát ismét rekordszámú sportcipő koptatta: idén is több mint ezer résztvevő indult a jótékonysági versenyen.



A légiközlekedési szakma képviselői mellett neves sportolók, hírességek, és politikusok is megmérettettek az ötödik repülőtéri futóversenyen, de nyereményjáték útján is be lehetett kerülni az idei Runway Runra.

A futóverseny népszerűsége továbbra is töretlen: a tavalyi évhez hasonlóan az összes futóhelyet feltöltötték a jelentkezők. A Runway Runon három kategóriában lehetett nevezni: a felnőttek számára 5 és 10 kilométeres táv, és idén először lehetőség volt 6-15 év közötti gyerekek számára 1 kilométert lefutni.



A civilek, a szakmabeliek és a támogatók mellett sok híresség is ellátogatott az ősz első szombatján a repülőtérre: a futás előtt Rubint Réka tartott 10 perces bemelegítést a betonon, a gyerekekkel pedig Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, Szász Kitti négyszeres világbajnok freestyle labdarúgó, Illovszky Dominik, 14 éves világbajnok síkfutó és Dukai Regina állt starthoz.



A nevezési díjakból befolyt összeggel támogatott SUHANJ! alapítvány részéről Till Attila tv-s műsorvezető és az általa rendezett Tiszta szívvel című nagysikerű film főszereplője, Fenyvesi Zoli „Wheelchairguy", illetve az X-Faktorból ismert Kocsis Tibor is ellátogatott a Budapest Airport futóversenyére.

Tíz kilométeren férfi kategóriában Olalla Lopez Dionisio futotta a legjobb időt 37 perc 40 másodperccel, míg ugyanezen a távon női kategóriában – a tavalyi évhez hasonlóan - Szőke Cecília állhatott fel a dobogó legfelső fokára, 43 perc 52 másodperces idővel. Ugyancsak tíz kilométeres távon handbike kategóriában Vaszil György volt a leggyorsabb, 28 perc 2 másodperces idővel. A csapatok közül az Airbus, a légitársaságok közül a Wizz Air, repülőterek közül pedig a Wroclaw Airport futotta a legjobb időt.



A Runway Run Európa-szerte egyedülálló esemény, hiszen egy forgalmas nemzetközi repülőtér – a mindennapok során üzemelő - futópályáját koptathatják a vállalkozó szellemű sportolók. Mindemellett a nevezésekből befolyt összeggel a repülőtér üzemeltetője jótékony célokat támogat.

Az egyik kategóriában az ismert szállodás, Kollin Gergely, az AccorHotels brand managere is dobogóra állhatott (balról a második)

A több millió forintos nevezési díjat részben a magyarországi SUHANJ! alapítvány támogatására fordítják (részben ennek a támogatásnak köszönhető, hogy 2016-ban az alapítvány megnyithatta az ország első integrált fitnesztermét, ahol mozgássérült és egészséges sportolók együtt edzhetnek), részben pedig a brit Anthony Nolan alapítvány támogatják belőle, amely első sorban leukémiás gyerekek gyógyításával foglalkozik.

Kapcsolódó cikkek