430 méteres a világ leghosszabb, üvegpadlós függőhídja

Forrás: MTI

 2015. december 03. 17:35

Elkészült a világ leghosszabb és legmagasabban húzódó üvegpadlós függőhídja a kínai Hunan tartományban, a Csangcsiacsie nemzeti parkban – írta kínai forrásra hivatkozva az MTI.

A 400 méteres mélységű "kínai Grand Canyon" felett húzódó híd 430 méter hosszú, 6 méter széles. Állítólag itt található a világ legmagasabb átcsúszó drótkötélpályája és kötélugró platformja.

A két szikla között feszülő hidat 2016 május elsején a turisták millióit mozgásba hozó jövő májusi aranyhét kezdetekor nyitják meg a nagyközönség számára.
Csen Cse-tung, a park üzemeltetéséért felelős vállalat szakembere elmondta, hogy a hídszerkezetet csaknem száz biztonsági tesztnek vetették alá, hogy bizonyosságot szerezzenek róla: kibírja csaknem 800 ember súlyát. Tesztelték, hogy bírja a széllökéseket, a földrengést és a hőmérsékletváltozást. A híd rezgésének ellensúlyozására több mint 70 üveggömböt is kihelyeztek - közölte a projekt főmérnöke.
Hunan tartományban nem ez az első üveghíd. Az előzőt, amely 180 méter hosszan vezet egy másik kanyon felett, szeptemberben nyitották meg, egy régi fapadlózatú hidat alakítottak üvegpadlóssá. A szerkezet 300 méter hosszú és 180 méter magasságban húzódik. Acélkeretes üvegpaneljein állítólag ugrálni is lehet.