5 millió magyar a Facebookon

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 29. 17:37

A magyarországi Facebook felhasználók száma pénteken elérte az 5 milliót - derül ki a Social Daily statisztikájából, ahol az utazási szokásokról is találni adatokat.

Immár a hazai lakosság több mint a fele aktívan használja a Facebookot. Az elmúlt hónapokban lassan emelkedett az új felhasználók száma, ám a friss adatok alapján egy hónap alatt 200 ezer ember regisztrált be és ezzel elérte Magyarország az 5 millió felhasználót. Így világviszonylatban hazánk a 43. legtöbb felhasználóval rendelkező ország lett.

SocialDaily statisztikájából további érdekes és hasznos adatok is kiderülnek, többek között az, hogy a magyarországi felhasználók körében a mobilpenetráció 83%-os, a felhasználók 52%-a nő, több mint 23%-a 25-35 év közötti.

 

Ha pedig a szokásokat vesszük górcső alá, akkor kiderül, hogy a magyarországi felhasználók 9,6%-a (480 ezer fő) utazik gyakran, kedvenc célpontjuk Németország, illetve Anglia, üzleti célból a Facebook adatai szerint 4000-en utaznak. A többség legszívesebben hegyen kirándul (6,4%), de majdnem ugyanennyien részesítik előnyben a városnézést is.