A cárok és kánok országaitól Borneó őserdejéig

Forrás: turizmus.com

 2016. február 25. 18:30

Az 1000 Út Utazási Irodát a szakmában és a nagyközönség sorai között is elsősorban Oroszország specialistaként tartják számon, ám ma már szinte nincs olyan kontinens, ahová ne szerveznének élményekben gazdag utakat.

A cégcsoport új tagja január óta a Korzika Holidays, amely saját külön katalógussal, de az 1000 út keretében folytatja a jövőben tevékenységet. Az 1000 Út Kft. áprilisban új irodát nyit a belvárosi Kálmán Imre utcában. Amint a cég vezetői hangsúlyozták, a viszonteladókkal szeretnék szorosabbra fűzni az együttműködést és növelni a viszonteladók érdekeltségét.

A csütörtöki tájékoztatón bemutatták új programjaikat, néhány desztinációt pedig külön górcső alá vettek, többek között a vietnamit - a prezentációt Horváth Péter idegenvezető tartotta - a peruit - itt Zea Javier idegenvezető számolt be az út érdekességeiről. Hawaii szépségeit Gőgös Norbert méltatta, a madagaszkárit pedig Somogyi Orsolya, a terület szakértője.

Újdonság, hogy az utazási iroda arca Endrei Judit lett, és nemcsak azért, mert ma is népszerű a hajdani tévébemondó, hanem mert kiválóan tud oroszul.

Szinte sci-fibe illően hangzik az Atomjégtörővel az Északi-sarkra nevet viselő program. Az Északi-sark a legkülönlegesebb helyek egyike bolygónkon, hiszen itt nincs négy égtáj. „Akármerre nézel, csak Dél van, a csillagok sohasem tűnnek el az égboltról, az Északi-félteke utazóinak iránytűje, a Sarkcsillag pedig mintha megmerevedett volna a láthatáron" – olvasom a katalógus ízelítőjében.

A sportrajongóknak szólnak elsősorban az idei jégkorong VB-re szervezett utak. Az idei foci vb-re is szerveznek utakat. A Korzika Holidays az 1000 út neve alatt a megszokott körutazásait és az idei foci VB-re szervezett útjait kínálja.

Természetesen az újdonságokon kívül idén is számíthat az utazó közönség olyan célpontokra, mint Baku, a "kaszpi Dubai", a népszerű Szentpétervár-Moszkva hajóút, vagy a semmivel sem kevésbé látványos Moszkva-Asztrahány hajóút. Alaszka, Grúzia, Örményország, Üzbegisztán ugyancsak különleges kalandokat ígér, mint egzotikus célpont, és mint fejlett-fejlődő civilizáció.

Borneó, Peru, Bolívia, Chile, Namíbia és Zimbabwe beiktatása egy katalógusba ugyancsak nagy bátorságra vall, hiszen nagy munka megszervezni egy-egy ilyen körutat. Ezek olyan távoli országok egy távoli- kontinensen, ahová elutazni életre szóló élményt jelent.

Idén sem hiányoznak természetesen az üzleti, valamint egyéni utak és a nyelvtanulás céljából szervezett kirándulások sem.