Bejártuk a Várkert Bazárt

Forrás: turizmus.com

 2015. március 26. 19:16

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. március 26-án szakmai bejárást tartott az érdeklődőknek a már teljes szépségében pompázó Várkert Bazár tereinek megtekintésére.

A program fő állomásai a vetítőterem, a rendezvényterem, valamint a neoreneszánsz kert és a modernizált öntőház udvar voltak.

A Testőrpalota 2. emeletén található vetítőtermet különleges mennyezeti világítása miatt csillagos égbolt teremnek is hívják. A helyszín alkalmas sajtótájékoztatók, könyvbemutatók, kerekasztal beszélgetések, művészeti, irodalmi estek, filmklubok, tanfolyamok, továbbképzések, céges tréningek megrendezésére.

 

Az igen impozáns rendezvénytér 3800 négyzetméteren különleges térmegoldásokkal több mint ezer főt tud kiszolgálni. 900 négyzetméteres multifunkcionális rendezvényterme kihúzható lelátóval, LED-fallal, hangterelő panelekkel, akusztikai burkolattal rendelkezik, 160 négyzetméteres színpada mobil, mozgatható.

A több mint ötezer négyzetméteres neoreneszánsz kert kiváló környezetet biztosít térzenéléshez, de akár kültéri rendezvények helyszíneként, vagy exkluzív fotózási helyszínként is szolgálhat. A kertből közelíthető meg a kortárs hangulatú öntőház udvar, melynek szabadtéri színpada alkalmas unplugged koncertek, szabadtéri kulturális rendezvények megszervezésére.

A komplexum több vendéglátó egységnek, közel 300 autó befogadására alkalmas mélygarázsnak, valamint időszaki kiállításoknak is helyet ad. Jelenleg A derűs élet festője címmel a 150 éve született Csók István műveit tekinthetjük meg a testőrpalota épületében.

A bejárásról készített képgalériát itt tekinthetik meg.