Egyiptomi nemzeti ünnep a Marriottban

Forrás: turizmus.com

 2015. július 28. 14:19

Egyiptom magyarországi nagykövetségének szervezésében, több mint száz meghívott jelenlétében emlékeztek meg az észak-afrikai ország köztársasággá való kikiáltásának évfordulójáról a Marriott Hotelben.

Az esemény nem kifejezetten turisztikai volt, a gazdaság és a diplomácia minden ága képviseltette magát. A rövid beszédeket követően a jelenlévőknek módjuk nyílt a kellemes beszélgetések mellett egyiptomi specialitásokat is megkóstolni.

Az esemény megnyitóján elhangzott: a két ország közötti gazdasági kapcsolatok egyre erősebbek, Egyiptom Magyarország elsőszámú export partnere, de a gazdaság számos területén, így például a vasútépítésben és –modernizációban, a víztisztításban, illetve sok más mellett a turizmusban is.

Elhangzott az is, hogy a büszke és céltudatos ország mindent megtesz azért, hogy az utóbbi évek forrongással terhelt időszaka után dinamikus fejlődés indulhasson meg, békés és kiszámítható körülmények között.

Egyiptom az egyik legkedveltebb úti cél a magyarok számára, egész éves desztináció. A 2010-es csúcsévben Magyarországról 68 ezer, összesen pedig 14,7 millió turistát fogadott, ami 560 ezer magyar és 147 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentett. Ezzel szemben 2014-ben csak 35 ezer magyar választotta az országot, ami négy év alatt majdnem 50 százalékos visszaesés. Az egyiptomi turisztikai hivatalnak fontos célja, hogy az ország imázsát helyreállítsa, és a magyar piacon is nyilvánvalóvá tegyék: Egyiptom elérhető és biztonságos, ugyanakkor különleges desztináció, ahol kultúra és tengerpart együtt varázslatos élményt nyújt, mindössze négyórányi utazásra.