Google-utcakép a Rhätische Bahn teljes úthálózatáról

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 23. 15:24

A Google Maps segítségével szeptember 1-je óta a svájci Rhätische Bahn teljes 384 kilométeres vasúthálózata bejárható virtuálisan. Ez az első olyan vasúti társaság, amely teljes hálózatát digitalizálta.

A Google Maps segítségével az internethasználók – az UNESCO világörökség részét képező Albula/Bernina vasútvonal mellett – mostantól a Rhätische Bahn teljes egészét bejárhatják a világ minden pontjáról.

A 384 kilométerről készült utcaképfelvételek 115 alagutat és 606 hidat is bemutatnak. A 125 éves Rhätische Bahn az első olyan vasúti társaság, amely teljes hálózatát digitalizálta. A Google és a Rhätische Bahn célja az volt, hogy emberek milliói számára világszerte lehetővé tegye a Svájci-Alpok kellős közepén található, lélegzetelállító szépségű hegyvidék virtuális bejárását.

A közel 37 ezer panorámafelvétel 2014. április 8. és 24. között, öt nap alatt készült. Az utcaképkamerát mobil állványzatra szerelték egy piros ponyvával bevont, lapos vagonkocsin, amelyet maximum 40 km/órás sebességgel tolt maga előtt egy mozdony. Az állványzaton a 360°-os utcaképkamera mellett négy LED-es világítótest és egy áramgenerátor volt elhelyezve. Az így kialakított, különleges szerelvény elejéről a kamera 360 fokban készített felvételeket a teljes útvonalról.

A Rhätische Bahn a Google utcaképen: www.rhb.ch/streetview.