Gourmet Vacsoraszínház a Dunán

Forrás: turizmus.com

 2014. október 24. 09:32

A Gourmet Vacsoraszínház kulináris és színházi élményekkel szeretné az érkezőket kényeztetni. Négyfogásos vacsorával és színházi előadással várja a nézőket.

A Gourmet Vacsoraszínház első bemutatója a Bánffy Zeneszínház előadásában a Gershwin szerelmei (első magyar jazz-fantasy).

„Az első magyar jazz-fantasy: Szabó Zoltán Attila Gershwin szerelmei című alkotása.

Ahogy a szerző az e heti felvezető sajtótájékoztatón magyarázta, a rövid ideig (1989–1937) élt amerikai zeneszerző, George Gershwin és két legnagyobb szerelme, Kay Swift (komponista) és Paulette Goddard (Charlie Chaplin felesége, Gershwin számára a „végzet asszonya”) térnek vissza amolyan szellemként, dalokkal, történetekkel, teremtenek kapcsolatot a múlt és jelen között. Az egyszerre ironikus, egyszerre drámai mesében – a jazz köré, mellé „építve” – a létezés értelmét is firtatják.

Ahogy a címszereplő, Barabás Kiss Zoltán fogalmazott, az életében nagy fájdalmakkal küszködő Gershwin itt most kiteljesedik, nincsenek problémák, csak érzelmek és az őt igazán jellemző fanyar humor.” (Forrás: Raffai Ferenc)

 

Szabó Zoltán Attila: Gershwin szerelmei

Előadás: 2014. november 16. 19.00

Helyszín: Primus hajó (Jászai Mari tér), 9. kikötő

Szereplők:

George Gershwin: Barabás Kiss Zoltán

Kay Swift / Paulette Chaplin: Fehér Adrienn

Közreműködik: Fehér Gábor és Veér Bertalan

Smink, haj: Leblanc Ica

Rendező: Márkó Eszter

 

Jegyár: 9.900 Ft, mely tartalmazza:

19.00–21.00: 2 órás esti városnézést, 4 fogásos felszolgált vacsorát, színdarab megtekintését a hajó fedélzetén, üdvözlő italt, valamint az áfát.

Kapcsolattartó (jegy): Lajos Bernadett, tel.: 06 30 883 25 24

 

A Gourmet Vacsoraszínház minden hónapban megújult előadásaival, kifinomult gasztronómiai finomságokkal és természetesen Gershwinnel várja az érdeklődőket.

A tervezett színházi programban talk show, prózai és zenés előadások szerepelnek.

Fellépő művészek: Besenczi Árpád, Berkes Gabriella, Berkes Olivér, Csonka András, Náray Erika, Polyák Lilla, Puskás Péter, Republic. (x)