Utaztatás

 • Minnie egérnek öltözött tolvajok loptak turistáktól Madridban

  Az ismert rajzfilmfigurának, Minnie egérnek öltözve lopott meg turistákat két nő Madrid emblematikus és mindig zsúfolt főterén, a Puerta del Solon - közölte a spanyol rendőrség pénteken. 2017. 01. 21.

 • ASEAN idegenforgalmi fórum Szingapúrban

  ASEAN idegenforgalmi fórum Szingapúrban

  A 36. ASEAN Idegenforgalmi Fórum (ASEAN Tourism Forum) 2017. január 16-20. között Szingapúrban került megrendezésre. 2017. 01. 21.

 • Sun & Fun Holidays/Last Call Travel katalógusbemutató és roadshow - 2017-ben vidéki nagyvárosokban is!

  Sun & Fun Holidays/Last Call Travel katalógusbemutató és roadshow - 2017-ben vidéki nagyvárosokban is!

  A Sun & Fun Holidays és a Last Call Travel a 2017-es​árualapját január 24-én ismerteti mintegy 300 utazásközvetítő partnere előtt, immár hagyományosan a budapesti Duna parton fekvő Marriott szállodában. 2017. 01. 21.

 • Az utasok fele az utolsó pillanatban köt biztosítást

  Az utasok fele az utolsó pillanatban köt biztosítást

  A Netrisk.hu adatai szerint 2016-ban naponta egy főre átlagosan 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülő ügyfelek, ami tavalyhoz képest 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent. 2017. 01. 19.

 • Idén is útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat

  Idén is útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat

  Idén is elindul a Boldogasszony zarándokvonat Csíksomlyóra és a Fekete Madonna zarándokvonat a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours együttműködésében. 2017. 01. 19.

 • Legek és rekordok Bécsben

  Legek és rekordok Bécsben

  Hol lehet enni a legnagyobb - és állítólag legfinomabb - bécsi szeletet? Melyik a legmagasabb bécsi felhőkarcoló? Melyik utcában találjuk a legrégebbi bécsi kávéházat? Melyek a leghíresebb fagyizók? No és a legszebb császári paloták? 2017. 01. 19.

 • Földrengés Olaszországban

  Földrengés Olaszországban

  A Közép-Olaszországot szerdán ért három földrengés miatt figyelmezteti az országba indulókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata. 2017. 01. 18.

 • Óriási korcsolyapálya a Bécsi Városháza előtt

  Óriási korcsolyapálya a Bécsi Városháza előtt

  Január 24-énkibővített,8.500 négyzetméteres pályával nyílik meg a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza előtti téren. A varázslatos hangulatú korcsolyapálya március 12-ig várja a téli sportok kedvelőit. 2017. 01. 18.

 • Fél Olaszország hó és jég alatt

  Fél Olaszország hó és jég alatt

  Visszatért a rendkívüli hideg Olaszország középső és déli részére, ahol az előrejelzések szerint még péntekig hó és fagy uralkodik - figyelmeztetett az olasz katasztrófavédelem hétfőn. 2017. 01. 17.

 • Indonézia, Bali kedvelt ajánlatai áprilisban a Mouzenidis Travelnél

  Indonézia, Bali kedvelt ajánlatai áprilisban a Mouzenidis Travelnél

  A Mouzenidis Travel munkatársai szívesen ajánlják Balit áprilisban, hiszen az egzotikus desztináció általános vélemény szerint április és szeptember között ideális időjárás szempontjából a nyaralásra. 2017. 01. 16.

 • Megjelent a Kárpáteurópa katalógusa

  Megjelent a Kárpáteurópa katalógusa

  Már elérhető a Kárpáterurópa Utazási Iroda új katalógusa, amely idén is számos érdekességet tartalmaz. 2017. 01. 16.

 • Látogatórekord a Budakeszi vadasparkban

  Látogatórekord a Budakeszi vadasparkban

  A tudatos programtervezés és a számtalan új fejlesztés meghozta a várt eredményeket: több mint 164 ezren keresték fel 2016-ban a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkot. 2017. 01. 16.

 • Magyarország megéri az árát

  Magyarország megéri az árát

  Lehet vitatkozni rajta, hogy kinek mi számít olcsónak és egyáltalán, jó-e, ha egy ország az előkelő hetedik helyen végez a legolcsóbb úti célok listáján. Mindenesetre a Telegraph turisztikai rovata szerint Magyarország ezen a listán 7. helyen áll. 2017. 01. 16.

 • Las Vegas dübörög

  Las Vegas dübörög

  Las Vegas turizmusa a harmadik egymást követő évben is folytatta a növekedést, és ezzel 2016-ban új rekordot állított fel: összesen 42,9 millió vendéget fogadott, a 2015-ös 42,3 millió után. 2017. 01. 13.

 • Megjelent a Kéktúra III. kalauz

  Megjelent a Kéktúra III. kalauz

  A Cartographia Kft. újra megjelentette a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát részletes térképszelvényeken, aprólékos táj- és útleírással, az érintett települések látnivalóinak igényes ismertetésével, mintegy 450 fotóval bemutató turistakalauzt. 2017. 01. 13.

 • Heti öt járatot tervez Egyiptomba nyárra az ETI

  Heti öt járatot tervez Egyiptomba nyárra az ETI

  „Ha Egyiptom, akkor ETI" – a szlogen, úgy tűnik, egyre inkább átmegy a köztudatba, legalábbis az utazási iroda tavaly átvette a piacvezetést az egyiptomi kiutaztatásban – derült ki Kerekes Gábor country manager szavaiból katalógus-bemutatójukon. Idén még ambiciózusabb terveik vannak. 2017. 01. 13.

 • Sosem járt még annyi turista Spanyolországban, mint 2016-ban

  Sosem járt még annyi turista Spanyolországban, mint 2016-ban

  A 2016-ban Spanyolországba érkező 75,3 millió turista rekordnak számít - ismertette a tavalyi év adatait Álvaro Nadal, turizmusért felelős miniszter csütörtökön Madridban. 2017. 01. 12.

 • Elkezdődött a Ferien Messe

  Elkezdődött a Ferien Messe

  80 ország 850 kiállítójának részvételével, nagy érdeklődés mellett kezdődött el az év első, a magyar piac számára is jelentősnek számító utazási vásár, a bécsi Ferien Messe, amely idén január 12-15. között várja a látogatókat. 2017. 01. 12.

 • Tengerparti strandok koncessziójáról döntöttek Bulgáriában

  Tengerparti strandok koncessziójáról döntöttek Bulgáriában

  A bolgár kormány hat népszerű Fekete-tengeri strand koncesszióba adásáról döntött szerdán. A Dnevnik internetes újság beszámolója szerint a strandokat, amelyek olyan közkedvelt üdülőhelyeken vannak, mint Neszebár, Szozopol, Djunite és Carevo 20 évre vehették koncesszióba a nyertesek. 2017. 01. 12.

 • Az olcsó utazások kockázataira figyelmeztet a fogyasztóvédelem

  Az olcsó utazások kockázataira figyelmeztet a fogyasztóvédelem

  A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége felhívja az utazók és az utazásközvetítők figyelmét arra, hogy ismételten feltűnően nagy kedvezménnyel kínált tengerparti üdülési ajánlatok jelentek meg a piacon. 2017. 01. 11.

 • Zlatan fellendíti Manchester turizmusát?

  Zlatan fellendíti Manchester turizmusát?

  Sosem lehet tudni, mi az, ami sláger úti céllá tehet egy országot vagy egy várost. A természeti szépségek vagy akár a katasztrófahelyszínek mellé új vonzerőként lép be a svédeknél például az, hogy hol játszik istenített focistájuk, Zlatan Ibrahimovic. 2017. 01. 11.

 • Jeges csodák és korcsolyapálya Siófokon

  Jeges csodák és korcsolyapálya Siófokon

  Siófoknál, a Balaton jegén látogatható az a korcsolyapálya, ahol bárki ingyenesen és biztonságosan sportolhat, miközben gyönyörködik a természet lenyűgöző munkájában. 2017. 01. 11.

 • Star Wars múzeum épül Los Angelesben

  Star Wars múzeum épül Los Angelesben

  Los Angelesben épül fel és 2020 májusában nyílik meg George Lucas múzeuma, amelyben a filmguru Star Wars-relikviái mellett hatalmas művészeti gyűjteménye is helyet kap. 2017. 01. 11.

 • A MUISZ felhívja a szakma figyelmét a felügyeleti szerv változására

  A MUISZ felhívja a szakma figyelmét a felügyeleti szerv változására

  Tekintettel arra, hogy 2016. december 31-el megszűnt a Fogyasztóvédelmi Hatóság, jogutódja Nemzeti Fejlesztési Minisztérium lett, szükséges az utazási irodák Általános Szerződési Feltételeit, illetve az irodákban kihelyezett felügyeleti szervek elérhetőségeit is ennek megfelelően módosítani. 2017. 01. 10.

 • Kiscsoportos Görög körutazások repülővel 2017-ben a Mouzenidis Travelnél

  Kiscsoportos Görög körutazások repülővel 2017-ben a Mouzenidis Travelnél

  A Mouzenidis Travel, Görögország vezető utazásszervezője kínálatában újdonságként a 2017- es szezonra hamarosan megjelenik a tavaszi időszakra tervezett Görög körutazások program. 2017. 01. 10.

 • Gyerekeknek szóló városkalauz jelent meg Budapestről

  Mesélő Budapest - Térképek, rejtélyek, fotók címmel gyermekeknek szóló városkalauz jelent meg a Kolibri Gyermekkönyvkiadó gondozásában. 2017. 01. 10.

 • Tirolban a hét végéig lavinaveszéllyel kell számolni

  Tirolban a hét végéig lavinaveszéllyel kell számolni

  Legalább a hét végéig még kritikus lesz a lavinahelyzet a nyugat-ausztriai Tirol tartomány hegyeiben, a kétezer méter feletti területeken továbbra is hármas szintű a figyelmeztetés a lavinaveszélyt jelző ötfokozatú skálán - közölték az illetékesek kedden. 2017. 01. 10.

 • Az üzletek zárva tartásának kiterjesztését tervezi a szlovák kormány

  Az összes állami ünnepre és a munkaszüneti napokra is kiterjeszteni készül az üzletek nyitva tartásának tilalmát a szlovák kormány - jelentette Ján Richter munka, szociális és családügyi miniszter közlésére hivatkozva az egyik gazdasági-közéleti napilap. 2017. 01. 10.

 • Tovább korlátoznák a gépkocsiforgalmat Párizsban

  Tovább korlátoznák a gépkocsiforgalmat Párizsban

  Az autósok felháborodása és az ellenzék tiltakozása sem tántorítja el Párizs főpolgármesterét a gépkocsiforgalom további korlátozásától a francia fővárosban. Anne Hidalgo újabb intézkedéssorozatot jelentett be egy hétvégi lapinterjúban az autósok kiűzésére és a légszennyezettség csökkentésére. 2017. 01. 09.

 • Több mint duplájára emelte vagyoni biztosítékát az 1000 Út Utazási Iroda

  Több mint duplájára emelte vagyoni biztosítékát az 1000 Út Utazási Iroda

  Az elmúlt években dinamikusan fejlődő 1000 Út Utazási Iroda 2017-ben megemelte a vagyoni biztosítékát 60 millió forintról 144 millió forintra. 2017. 01. 09.

 • Felfordulást okozott a metrósztrájk Londonban

  Felfordulást okozott a metrósztrájk Londonban

  A várakozásoknak megfelelően teljes felfordulást okozott hétfőn a londoni metróhálózat alkalmazottainak előző este kezdődött huszonnégy órás sztrájkja, amellyel a szakszervezetek a metróállomások jegypénztárainak bezárása és a leépítések ellen tiltakoznak. 2017. 01. 09.

 • Áradások Thaiföldön

  Áradások Thaiföldön

  A hétvégére a folyamatos esőzések miatt újra felerősödtek az áradások Thaiföld déli részén, ami jelentős mértékben érinti a frekventált turisztikai központokat is - figyelmeztette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata hétfőn az ázsiai országba készülő magyar állampolgárokat. 2017. 01. 09.

 • Megjelent a Kompas szlovén-horvát kiutazási katalógusa

  Megjelent a Kompas szlovén-horvát kiutazási katalógusa

  Elkészült a Kompas nyári kiutazási katalógusa, mely a tavalyi év egyik legkeresettebb desztinációjának számító Horvátország, valamint Szlovénia szálláshelyeit mutatja be a 2017-es évben is. 2017. 01. 08.

 • Repülővel a kambodzsai tengerpartra

  Repülővel a kambodzsai tengerpartra

  A 2014-be alapított Cambodia Bayon Airlines Company az ország egyik legjelentősebb belföldi légi fuvarozója, központja a kambodzsai fővárosban, Phnom Penhben található. 2017. 01. 06.

 • Ha hétvége, akkor Siófok 2017-ben is!

  Ha hétvége, akkor Siófok 2017-ben is!

  Siófok egy sokszínű város, ahol egész évben mozgalmas az élet. Ezt nem mindenki tudja, mivel balatoni településről van szó, és sokan csak a nyári vízparti turizmussal, élményekkel kötik össze a nevét. 2017. 01. 05.

 • Borok és hajók: új párosítás

  Borok és hajók: új párosítás

  A luxusutak terén új trend kezd kibontakozni, ez pedig a rövid távú hajóutak és a borok felfedezése – írja a svéd Vagabond.se. 2017. 01. 05.

 • Görögország 10 legszebb strandja

  Görögország 10 legszebb strandja

  A tél egyik leghidegebb napja épp a legmegfelelőbb egy kis álmodozásra a nyaralásról, és arról, milyenek is lehetnek a legszebb strandok Görögországban. Lássuk csak, melyek a DiscoverGreece tippjei! 2017. 01. 04.

 • Folytatódnak a kedvezmények és értékesítési versennyel készül a Mouzenidis Travel 2017-re

  Folytatódnak a kedvezmények és értékesítési versennyel készül a Mouzenidis Travel 2017-re

  A Mouzenidis Travelnél, Görögország vezető utazásszervezőjénél az előfoglalási időszak első szakasza 2016. december 31.-vel lezárult, a második szakasz 2017. január 31-ig tart. 2017. 01. 04.

 • Vízummentes lett az EU-nak Kazahsztán

  Vízummentes lett az EU-nak Kazahsztán

  Vízummentességet vezetett be Kazahsztán január 1-jétől az EU és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországai és még néhány ország állampolgárai számára az idegenforgalom és a hazai befektetések serkentésére. 2017. 01. 04.

 • Több mint 3 millió látogató a madridi Pradóban

  Több mint 3 millió látogató a madridi Pradóban

  Több mint 3 millió látogatót fogadott a világ legnagyobb és legfontosabb múzeumai közé tartozó madridi Prado 2016-ban, teljesítve ezzel tavalyi célkitűzését. A legsikeresebb tárlatot csaknem 590 ezren látták. 2017. 01. 03.

 • Erőteljesen fejlesztik Horvátországban a turizmust

  Erőteljesen fejlesztik Horvátországban a turizmust

  Horvátországnak 7,9 milliárd euró bevétele származott 2016 első kilenc hónapjában a külföldi vendégektől, 8,3 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Az illetékes minisztérium szerint ez az összeg az év végére várhatóan eléri a 9,5 milliárd eurót. 2017. 01. 03.

 • Belföldön szilveszterezett a román turisták többsége

  Belföldön szilveszterezett a román turisták többsége

  A román turisták mintegy 40 millió eurót költöttek a szilveszteri vakációra romániai és külföldi üdülőhelyeken – közölte a román idegenforgalmi vállalkozók szövetsége. 2017. 01. 03.

 • Megújult megjelenéssel indította az évet a demjéni Cascade

  Megújult megjelenéssel indította az évet a demjéni Cascade

  Mostantól közös honlapon érhetők el a Hotel Cascade Resort&SPA, a Gyógyfürdő és Aquapark, valamint a Cascade Barlang- és Élményfürdő szolgáltatásai. 2017. 01. 03.

 • Délkelet-Ázsia a Mouzenidis Travelnél

  Délkelet-Ázsia a Mouzenidis Travelnél

  A Mouzenidis Travel munkatársai szívesen ajánlják Délkelet-Ázsia desztinációit úti célként, mert a térség változatos, kulturálisan sokszínű, az utazás jó csatlakozással megoldott, az időjárás kedvező, az ételek finomak és ár/érték arányban kitűnő választás. 2017. 01. 02.

 • Rekordot döntött idén a horvátországi turizmus

  Rekordot döntött idén a horvátországi turizmus

  Rekordot döntött idén a horvátországi turizmus: összesen 16,3 millió belföldi és külföldi vendég összesen 91,3 millió vendégéjszakát töltött el az országban, 11 millió vendégéjszakával többet, mint a múlt évben - közölte Gari Capelli idegenforgalmi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján. 2017. 01. 01.

 • Átadták a világ legmagasabb függőhídját Délnyugat-Kínában

  Átadták a világ legmagasabb függőhídját Délnyugat-Kínában

  Átadták a forgalomnak a világ legmagasabb függőhídját a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban. 2016. 12. 29.

 • Csökkent a külföldre utazó orosz turisták száma idén

  Csökkent a külföldre utazó orosz turisták száma idén

  A december végi adatok szerint idén hat százalékkal csökkent a külföldre utazó orosz turisták száma a tavalyi évhez képest - közölte az orosz utazási irodák szövetségének ügyvezető igazgatója. 2016. 12. 27.

 • Hétmilliárdos rekord bevétel a Disney-nél

  Hétmilliárdos rekord bevétel a Disney-nél

  A Disney a nagy hollywoodi stúdiók közül elsőként ért el hétmilliárd dolláros (2079 milliárd forintos) globális bevételt egyetlen év alatt. 2016. 12. 25.

 • A legnagyobb európai OTA-k között az Invia.hu

  A legnagyobb európai OTA-k között az Invia.hu

  Az Invia.hu - befektetője, a Rockaway Capital legújabb akvizíciója révén - az európai online turisztikai ügynökségek legnagyobbikának része lesz. 2016. 12. 23.

 • Boldog karácsonyt kíván az IBUSZ

  Boldog karácsonyt kíván az IBUSZ

  Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. valamennyi munkatársa nevében a hazai idegenforgalom minden szereplőjének és kollégájának nagyon kellemes Ünnepeket és elégedett vendégekben, utasokban bővelkedő nagyon boldog Új Évet kívánunk. 2016. 12. 22.

 • Páratlan orosz festménygyűjtemény a szenzáció Párizsban

  Páratlan orosz festménygyűjtemény a szenzáció Párizsban

  Impresszionista, posztimpresszionista és modernista festményekből kétségkívül Párizsban látható a legtöbb, elég, ha csak a Picasso Múzeumra, a Jeu de Paume-ra, a Musée d'Orsay-ra, vagy a Pompidou Központra gondolunk. 2016. 12. 22.

 • Barokk évet rendez Flandria 2018-ban

  Barokk évet rendez Flandria 2018-ban

  Barokk évet rendez Belgium flamand ajkú, északi régiója, Flandria és a fővárosának tartott Antwerpen 2018-ban - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán csütörtökön. 2016. 12. 22.

 • MISZ közgyűlés január 27-én

  A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége megalakításának 28. évében, 2017. január 27-én tartja éves közgyűlését, amely egyben tisztújító közgyűlés is lesz -tudatja a szakmával közleményében a MISZ. 2016. 12. 22.

 • A lengyelek kalandvágyóbbak, a románok gyerekbarátabbak nálunk

  A lengyelek kalandvágyóbbak, a románok gyerekbarátabbak nálunk

  A lengyelek a legnyitottabbak az új úti célok felfedezése iránt, a magyarokkal és a románokkal összevetve – derül ki a Wizz Tours téli külföldi utazási szokásokat vizsgáló felméréséből, amely a három nemzet több mint 5000 válaszadójának véleményét tükrözi. 2016. 12. 21.

 • Santorini, Mykonos, Paros, Naxos – Görögország kevésbé ismert szigetei a Mouzenidis Travelnél

  Santorini, Mykonos, Paros, Naxos – Görögország kevésbé ismert szigetei a Mouzenidis Travelnél

  A Mouzenidis Travel, Görögország vezető utazásszervezője a 2017-es nyári időszakban kedvező ajánlatokat kínál olyan kisebb görög szigetekre, mint Mykonos, Santorini, Paros vagy Naxos. 2016. 12. 21.

 • Bécsben megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét

  Bécsben megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét

  Az osztrák rendőrség szerdától az alkotmányvédelmi hivatallal egyetértésben megerősíti a bécsi karácsonyi vásárok védelmét, hogy megakadályozzák a berlini kamionos merénylethez hasonló támadások elkövetését. 2016. 12. 21.

 • Menetrend szerinti járatait tervezi bővíteni a sármelléki repülőtér

  Menetrend szerinti járatait tervezi bővíteni a sármelléki repülőtér

  A tavalyihoz képest minimális emelkedéssel 23,5 ezerre nőtt idén a sármelléki Hévíz-Balaton Airport utasforgalma, jövőre a moszkvai mellett londoni, frankfurti és brüsszeli menetrend szerinti járatok indítását tervezik. 2016. 12. 20.

 • Túrakalauz a Magas-Tátrához, tematikus utak Szlovákiában

  Túrakalauz a Magas-Tátrához, tematikus utak Szlovákiában

  A napokban két magyar nyelvű útikönyv is napvilágot látott Szlovákiáról. A Magas-Tátra túrakalauz és a Tematikus utak Szlovákiában a szomszédos ország kis méretéhez képest igen nagy számú látnivalójának felfedezéséhez kínál praktikus segítséget. 2016. 12. 20.

 • Feltöltős SIM-kártyát kínál a Lufthansa Mobile

  A világ 180 országába tervezhető költséget, olcsó telefonhívást és adatforgalmat kínál a Lufthansa Mobile SIM-kártyája. 2016. 12. 20.

 • Elhallgat a Big Ben, elsötétedik a Piccadilly Circus

  Elhallgat a Big Ben, elsötétedik a Piccadilly Circus

  Bezárta kapuit a turisták előtt, januárban pedig hónapokra el is hallgat a Big Ben, a londoni parlament világhírű toronyórája, amelynek nagyjavítását már nem lehet halogatni. De a Piccadilly Circus épület nagyságú fényreklámját is szinte egész évben nélkülözniük kell a londoniaknak. 2016. 12. 19.