Utaztatás

Jeges csodák és korcsolyapálya Siófokon

Siófoknál, a Balaton jegén látogatható az a korcsolyapálya, ahol bárki ingyenesen és biztonságosan sportolhat, miközben gyönyörködik a természet lenyűgöző munkájában.

Forrás: turizmus.com | 2017. január 11. szerda 14:45 nyomtatás

A fagy és a szél együttes hatására ugyanis a tóban a jégréteg összetöredezett és feltorlódott a partok közelében. Az erről készült lenyűgöző fotókból a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület küldött szerkesztőségünknek egy csokorra valót.

Fotó: Borbély Krisztián

Az ezüstparti Arany János utca végénél lévő, 200x400 méteres pályán a biztonságos, 15 cm-t meghaladó jégvastagságnak köszönhetően bárki kipróbálhatja a jégkorcsolyát, akár családdal, gyerekekkel is. Az üzemeltetető önkormányzatnak köszönhetően a jeget rendszeresen takarítják, lehet jégkorongozni, ingyenesen fakutyát kölcsönözni és illemhely is rendelkezésre áll. A hétvégére valószínűleg büfé is nyílik a parton.

Azt viszont nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a repedezett és bizonytalan vastagságú jégen korcsolyázni még mindig életveszélyes és tilos, ezért csakis a kijelölt és ellenőrzött szakaszokon merészkedjünk rá!

A sportolni vágyók a tó jege mellett kipróbálhatják a Fő téren megépített műjégpályát is, a kevésbé aktív kikapcsolódást keresők pedig a tópart egyetlen, télen is nyitva tartó, fedett fürdőjében lazulhatnak el. Mindemellett kulturális programok, koncertek és színházi előadások is várnak a Siófokra utazókra.

Fotó: Czakó Balázs

Fotó: Hikadi Attila

Fotó: Pongrácz Zoltán

Fotó: Simone István

Megosztás:

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. A hozzászóláshoz