Megint kitálaltunk valamit!

Forrás: turizmus.com

 2015. július 03. 10:45

Akár hazai, akár külföldi vendégeink érkeznek, vagy csak tippet kér tőlünk valaki izgalmas budapesti városnézésre vagy vacsorára, akkor rendszerint két különböző dolgot mondunk: egy városnézős és egy éttermi programot. Ennek a korszaknak ezennel vége.

A Pannónia egyesíti magában a két megoldást, méghozzá egészen különleges módon. A hajó a centrumból, a Lánchíd pesti hídfőjétől indul, a Margit-híd és Rákóczi-híd közti partszakaszt bejárva. A hajózás amúgy is egyedi élményéhez adódik hozzá a Margit-híd és a Parlament új díszkivilágítása a már jól ismert budai vár és a Lánchíd látványa mellett. Így a Dunán izgalmas módon fonódik össze a 21. századi gasztronómia és a két világháború között, 1927-ben épült Pannónia hajó története a jelenkori Budapest legszebb látványával.


Világörökségi útvonalon hajózik a Pannónia, a Duna gasztrohajója: az egy-egy alkalommal mintegy 2,5 órás vacsorákon a díszletet a lenyűgöző, világörökségi panoráma szolgáltatja. Mindeközben pedig a konyhában, Ruprecht László vezetésével a legjobb vidéki éttermek fogásai készülnek. A Pannónián a balatonfüredi Baricska Csárdától a pannonhalmi Viator Apátsági Éttermen keresztül a villányi Mandula Étteremig járhatjuk be Magyarországot, úgy, hogy ehhez ki sem kell mozdulnunk Budapestről, pontosabban el sem kell hagynunk a fedélzetet.

A program időpontjairól a menüsorról és az árról itt tud meg többet: http://www.pannoniahajo.hu/ (x)