Minőségben utazik a Proko Travel

 2012. január 31. 19:35

A körutas kiutaztatás piacának dobogósa, az idén már 19 éves Proko Travel 2011-ben sikeres évet zárt: forgalmát 20%-kal sikerült növelnie – nyilatkozta a Turizmus Panoráma Bulletinnek Prónay Gyula ügyvezető. Az idei kilátásokat nagyban befolyásolja a forint-euró árfolyam és az üzemanyag árának alakulása, de az iroda ügyvezetője bizakodással tekint az idei szezon elé. A minőségi kiszolgálásra helyezik a hangsúlyt, és továbbra sem kívánnak árversenybe belemenni.

Árualapjukban például nincs kétcsillagos szállással kínált út, viszont tovább növelték a négycsillagos szálláshelyeik számát. Audioguide készülékkel teszik komfortosabbá a városnéző túráikat, emellett több útvonalon – összesen 12 városból – ingyenes transzfert biztosítnak a vidéki utasok számára. Idei újdonságként az egzotikus körutazásokat befizető vidéki utasok számára ingyenes budapesti parkolási lehetőséget biztosítanak. A szegedi központú utazási vállalkozás öt további saját irodával rendelkezik. A kaposvárit vezetőjének nyugdíjba vonulása miatt bezárták, utasait újonnan nyitott siófoki irodájuk szolgálja ki. A fővárosban működő Proko Travel iroda pedig új helyszínre, a XIII. kerület, Katona József u. 14.  szám alá költözött. A túraszervező az idei évtől 12%-ra emelte a részvételi díjak után fizetett viszonteladói jutalékát. Az iroda saját szervezésű útjai minimum negyvenszázalékos részvételi díj befizetése esetén március 19-ig 5% (de maximum 10.000 Ft) előfoglalási kedvezménnyel foglalhatók. A széleskörű kedvezmények (pl. törzsutas, hatvan év feletti utazó stb.) igénybe vétele szintén negyvenszázalékos részvételi díj befizetése esetén biztosított.

A Proko Travel együttműködő partnere révén ez évtől egy új szegmenst is megcélzott, számukra búvár és kalandtúra választékot kínál Egyiptomban, Tanzániában, Kubában, Balin stb. Ez a kínálat egyelőre a kibővült www.prokotravel.hu oldalon érhető el, de Prónay Gyula tájékoztatása szerint nem elképzelhetetlen, hogy a későbbiekben önálló programfüzetet is kap. Ugyancsak újdonságként kedvezményes belföldi wellness üdüléseket kínál belföldi utazási portáljuk, a www.likehungary.hu.