Most érdemes Japánba utazni

Forrás: turizmus.com

 2014. november 20. 10:44

Jelentős költségcsökkenésre számíthatnak a Japánba készülők az ország váratlan recessziója miatt. A gazdasági visszaesés magával rántotta a jen árfolyamát, ami komoly hatással van az utazások áraira is.

A néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott váratlan japán recesszió híre nemcsak a tőzsdéket rengette meg, de a magyar utasok számára is fontos következményekkel jár. A jenárfolyam zuhanásának köszönhetően ugyanis jelentősen erősödött a forint, ami csökkentheti a Japánba utazók költségeit.

Az árváltozás főként azon szolgáltatások kapcsán lesz érezhető, amelyeket közvetlenül érint a japán valuta ingadozása. Ilyen például a vasútbérlet, amelynek ára a három hónappal korábbihoz képest átlagosan 10 százalékkal csökkent.

 

A jen gyengülésének nyomán most jelentősen mérséklődnek például a szállások, a különböző belépőjegyek és a bérletek árai, ráadásul költőpénzünk is több marad – mondta Simon Karolina, a Japánspecialista utazási iroda vezetője. A tour operator előrejelzése szerint a recesszió okozta árváltozás az utazási irodák ajánlataiban is megmutatkozhat. Ugyanakkor érdemes különösen körültekintően választani, mivel a különböző kínálatok jelentősen eltérhetnek egymástól attól függően, hogy az adott társaság igazodik-e a jen árfolyamához.