Sikeresen zárt a lipcsei GTM

 2012. május 22. 17:29

Kiemelkedő számokkal ért véget a 38. GTM Germany Travel MartTM Lipcsében. A német utazási szakma legfontosabb értékesítési rendezvényén 45 országból 602 key account és nemzetközi újságíró vett részt. A tengeren túlról érkező résztvevők aránya 153 vendéggel ismételten kedvezően magas volt.

A rendezvény mottója idén először a „green event” volt, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) pedig különböző közösségimédia-aktivitásokkal támogatta a szakmai vásárt. Így a DZT először épített be egy multimédiás közösségimédia-beszámolót a Storify plattformon. A DZT Twitter-felületén (@gtm2012) a rendezvény előtt és alatt összesen több mint 300 tweettel számoltak be a GTM-ről. Ezen felül érdeklődők élőben követhették a GTM sajtókonferenciáját az az interneten. A www.germany.travel/gtmlive oldalon ez idáig több mint kétezer felhasználó követte az élő beszámolót.

Jól mutatja a nemzetközi utazási szakma növekvő érdeklődését Németország turisztikai kínálata iránt az a tény is, hogy nőtt az előre megbeszélt találkozók száma. Így az 544 német szolgáltató és a 420 nemzetközi vásárló már a 38. GTM megkezdése előtt majd 19.400 találkozóra beszélt meg időpontot egymással a DZT online networking-eszközén keresztül – ez szolgáltatóként 18 találkozónak felel meg a workshop két napja alatt.

A német utazási szakma erős hátszéllel indul neki a főszezonnak: a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2012. január és március között az előző évhez képest kilenc százalékkal nőtt a külföldi vendégéjszakák száma a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken és kempingekben. Márciusban a németországi külföldi vendégéjszakák száma 11 százalékkal további növekedést mutat.

A DZT a GTM 2012 szakmai vásárt idén a Leipzig Tourismus und Marketing GmbH-val és a Tourismus Marketing Gesellschaft Sachsen mbH-val közösen rendezte meg. Az értékesítési rendezvény központi része, a kétnapos workshop kimagasló sikerrel zárt: a DZT villámfelmérése szerint a résztvevők 96 százaléka visszatérő vendég a GTM-en; idén kivételesen sok üzletet és szerződést kötöttek, illetve számos új üzleti partnerrel gazdagodtak és elmélyítették meglévő kapcsolataikat is. A kiállítók majd 90 százaléka nagyon elégedett vagy elégedett volt az idei GTM üzleti eredményével. A résztvevők több mint 94 százaléka pedig már most tudja, hogy részt fog venni a következő GTM-en, amely 2013. május 5–7. között Stuttgartban lesz.