Speciális biztosítás Thaiföldre

Forrás: Travel Daily News

 2014. július 25. 13:45

Számos turistát elriaszt a thaiföldi belpolitikai helyzet, különösen, mivel a biztosítók nem térítik meg a zavargásokból eredő károkat. Thaiföld azonban most megoldást kínál erre a problémára.

Az egyik vezető bangkoki tour operator nemrégiben kétségbeesett levélben hívta fel a figyelmet a kialakult helyzetre: „Amióta Spanyolország utazási figyelmeztetést vezetett be, a spanyol vendégek száma drasztikusan csökkent. Sokan arra hivatkozva mondják le az utazásukat, hogy biztosítójuk nem téríti meg a thaiföldi káreseményeket, vagy csak nagyon magas összegért hajlandó vállalni a kockázatot.”

A Thaiföldi Turisztikai Hivatal azonban mentőötlettel állt elő: július 25-től a Thailand Travel Shield nevű biztosítást kínálja az országba utazók számára. A szolgáltatás négy vezető thai biztosító összefogásával jött létre, és fedezetet nyújt a balesetekre, útlemondásra, poggyászkárra és -elvesztésre, vészhelyzet esetén szállodai költségekre, és számos egyéb eseményre.

 

A 650 bahtért (1 THB= kb. 7,2 HUF) elérhető verzió egymillió, az 1100 bahtos változat kétmillió bahtos összeghatárig nyújt fedezetet. A biztosítás maximum 60 napos időtartamra köthető, de alkalmas az évente többszöri beutazás esetén is.

A szolgáltatást a TAT külföldi hálózata és saját weboldala is népszerűsíti.