Szépül a római Trevi-kút

Forrás: turizmus.com

 2015. január 29. 19:29

Megtisztították és helyreállították a Trevi-kút középső részét Rómában, ezzel befejeződött a restaurálás első szakasza – jelentette be Ignazio Marino római főpolgármester Twitter-üzenetben.

A Trevi-kutat megszabadították a műemlék homlokzatát és medencéjét eddig takaró állványzattól. A világ egyik leghíresebb kútjának restaurálása tavaly júniusban kezdődött. A helyreállítás most lezárult első fázisában megtisztították és helyreállították a kút kőmedencéjét, a kutat díszítő szobrokat és a kút feliratát is.

Az utóbbi hónapokban a turisták a víz nélküli medence fölött emelt függőhídról csodálhatták meg a Trevi-kutat és bepillanthattak a restaurálásba is. 1,6 millió olasz és külföldi látogató volt kíváncsi a kút helyreállítására, amely interneten is követhető a restaurofontanaditrevi.it címen.

A Nicola Salvi tervezte, 1735-ben felavatott Trevi-kutat legutóbb huszonhárom évvel ezelőtt restaurálták. Az idén ősszel lezáruló helyreállítást a Fendi olasz divatház finanszírozza több mint kétmillió euróval.