Új hajóállomás Bécs szívében

 2010. július 19. 14:54

Az osztrák főváros szívében található új hajóállomás, a Schiffstation City - amely stílusosan egy hajót formáz - hétmillió euróba került, két év alatt készült el és úgy néz ki, mint egy hajó.

A Marienbrücke és a Schwedenbrücke között, a Donaukanal mentén elhelyezkedő belvárosi hajóállomást 2008 őszén kezdték építeni, és 2010. július 15-én fogadta az első hajókat – tájékoztatta a Turizmus Panoráma Bulletint a Compress, Bécs Város Képviseleti Irodája.
A 127 méter hosszú és 17 méter széles, kétszintes acél- és üvegkonstrukció érdekessége, hogy nem akadályozza a gyalogosok és kerékpárosok közlekedését a rakparton.
Az évi 200 ezer utas fogadására alkalmas létesítményt a Wien Holdinghoz tartozó Wiener Donauraum GmbH finanszírozta, amelynek feladata, hogy fenntartható fejlesztéseket valósítson meg a Duna-térségben és a dunai vízi hajózásban.
Az új hajóállomás lett a Pozsonyt és az osztrák fővárost 2006 óta menetrendszerű járatokkal összekötő Twin City Liner honi kikötője, és emellett kirándulóhajókat is fogad.
Az épületben található étterem és kávézó is, amelyet az osztrák sztárgasztronómus, Bernd Schlacher üzemeltet. A kulináris kínálatban a Duna-térség hagyományos ételei és a nemzetközi konyha alapfogásai mellett saját organikus ételkreációk is szerepelnek.