Utasbiztosítás haladóknak – Egyre több a testre szabott termék

Szerző: Németh Andrea

Forrás: Turizmus Panoráma

 2015. május 06. 14:37

Követve a változó utazási szokásokat és reagálva az élesedő versenyre, rengeteg hasznos és komplex új terméket dobtak piacra a biztosítók az utóbbi években. Tapasztalataik szerint azonban sokszor maguk az utazási irodák sem tudják, mikor melyik biztosítás szolgálja jobban az utas érdekeit.

A Magyarországi Biztosítók Szövetségének adatai szerint 2014-ben az utasbiztosítási piac mintegy 3 százalékos növekedést könyvelhetett el, a teljes díjbevétel a MABISZ-tagok körében meghaladta a 10,4 milliárd forintot. Jelentősen nőtt az útlemondási biztosítás díjbevétele is.

– Ne legyenek illúzióink: továbbra is döntően szimpátia és ár szerint választja egyik vagy másik terméket az utas, és csak az útra kelők 35-40 százaléka köt biztosítást. Ráadásul manapság előbb biztosítják az autót, laptopot vagy iPhone-t, mint a saját egészségüket – mutat rá Nagy Róbert, az utasbiztosításokra specializálódott Mondial Assistance Magyarországi Fióktelepének vezetője. Ezért óriási az utazási irodák felelőssége is abban, hogy tájékoztassák, figyelmeztessék, lényegében tanítsák az utasokat.

 

Azok a fránya részletek

Végtelen számú szempontot fel lehetne sorolni, hogy milyen nüansznyi különbségek miatt lesz az utasnak épp az egyik vagy a másik biztosítás a leginkább testhezálló – hangsúlyozza a szakember. A legfontosabb, hogy sem az EEK, Európai Egészségbiztosítási Kártya, sem a bankkártyákhoz kapcsolódó biztosítás nem tesz megfelelően védetté.

Talán elcsépeltnek tűnhet, mégsem az: alaposan nézzük meg, melyik biztosítás mit tartalmaz. Csak betegség- és poggyászbiztosítást? Fizet járatkésésre? Kiterjed a kütyüjeinkre, a velünk utazó házi kedvencre vagy a külföldi programok belépőjegyeire? Mi történik, ha el sem tudunk utazni, vagy meg kell szakítani az utazást – ezt melyik cég terméke tartalmazza? Az extrém sportokhoz hogyan viszonyul? Van-e benne felelősségbiztosítás, azaz fizet-e, ha én okozok másnak valamilyen kárt – például kiverem a mellettem álló kezéből a méregdrága kamerát, vagy elütök valakit a sípályán és az megsérül? Ha már megtörtént a baj, milyen partnerhálózat áll rendelkezésre? Van-e magyar asszisztencia? Kifizetik-e a hozzátartozó kiutazását, bent alhatnak-e kórházban, megtérítik-e a telefonköltséget? Mi történik, ha a kinti baleset után évekkel rokkantságot okoz a sérülés? Van-e felső korhatár a biztosítottaknál? – sorolja az érdekesebbnél érdekesebb szempontokat Nagy Róbert. A Mondialnál mindegyikre gondoltak.

 

A búvárkodástól a házi kedvencekig

A piacon mindig vannak izgalmas újítások, melyeket cikkünkben most csak felvillantunk, tartalmuk részleteivel érdemes megismerkedniük az utaztatóknak.

Az Európai Utazási Biztosító (EUB), mely a magyar utazási biztosítási piac bevételének egynegyedét adja, az utazástípusok kockázatai szerint állítja össze a termékcsomagokat. Kiemelt figyelmet fordítanak a kárrendezés minőségére. Az idei szezonban is számtalan egyedi szolgáltatást kínálnak minden termékcsoportban, több újdonság bejelentése is várható – tájékoztatott Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója.

Ennél a biztosítónál tavaly év végén bevezették az online kárbejelentést, a nyári szezonban is kiemelt figyelmet kap a gyors és ügyfélközpontú kiszolgálás. Külön termékcsaládot ajánlanak a tengerparti nyaralásra és/vagy búvárkodni indulóknak, a repülővel és hajóval utazóknak pedig az Air & Cruise az ideális választás. A sportos szabadtéri programok kedvelőinek érdemes a Sport Extra kiegészítő szolgáltatást választaniuk.

Még siklóernyőzésre is létezik biztosítási termék


A QBE-Atlasz bővítette a csomagtermékek kínálatát, melyek együtt nyújtanak utas- és sztornóbiztosítást. A limithatárokat euróban határozták meg, így az árfolyamingadozás nem érinti ezeket. Saját asszisztenciát működtetnek, a legfrekventáltabb célországokban helyi telefonnal is elérhető a magyar nyelvű segítség – foglalta össze Horváth Péter, a QBE Insurance (Europe) Ltd. Magyarországi Fióktelepének utasbiztosítási értékesítési igazgatója.

A Mondial Assistance bevezette az Őrangyal Minit, melyet a rövid utakhoz találtak ki. Nincs felső korhatár, emelkedett az egészségügyi védelem fedezete, régi árakon. Benne vannak a téli sportok is a csomagban, az ellopott sífelszerelés vagy a lesiklópályák több mint felének lezárása is vigaszdíjas. A vízi sportok szintén az alapszolgáltatás részei. Bevezették a házi kedvencek fedezetét, és vállalják az utazás során fel nem használt szolgáltatások megtérítését akár Őrangyal, de még útlemondási védelemmel rendelkező utasoknak is. Egy rizikószemélyt adhat meg mindenki kötvényenként, aki nem szerepel a kötvényen, nem rokon, de ha vele történik itthon valami, megszakítható az utazás. A poggyászkár esetén nincs tárgyankénti limit. A termék akár 365 napra is köthető; Egyiptom, Tunézia, Izrael, Jordánia vagy Törökország nem feláras a Mondialnál.

A Vienna Life Biztosító (korábban AXA Biztosító) úttörő volt a Városnéző utasbiztosítással, vallják, hogy a rétegbiztosítások jelentik az új irányvonalat. Több egyedi terméket létrehoztak, a fuvarozók vagy a siklóernyősök is biztonságban vannak náluk, ahogy a Magyar Síszövetség amatőr és versenytagozata is. A Világjáró termék a műszaki cikkek széles körét biztosítja, a HóBarát síbiztosítás fedezeti cikkei között a fejkamera (GoPro) is szerepel. Hamarosan elérhető és megköthető lesz online is a sztornóbiztosítás repülőjegyre, vonat- és buszjegyekre – tudtuk meg Czene Árpád termékfejlesztési és operációs igazgatótól.

Az idei év fókuszában a családok állnak, szintén fontos a tavaly megújított, 12-féle szolgáltatást tartalmazó gépjármű-asszisztencia csomag. Tavaly debütált az „élménybiztosítás", amely elmaradt turisztikai szolgáltatások (például kinti fakultatív program) díját téríti meg, de köthető lesz biztosítás háziállatokra is.

 

Követni a trendeket

A biztosítók folyamatosan igyekeznek reagálni a piaci változásokra. A QBE követi a speciális igényeket, nemrégiben például egy újonnan alakuló sportiroda részére alakított ki csomagot; az EUB a technikai fejlődéssel való lépéstartásra, az online felületek sokrétű használatára koncentrál; a Mondial az állandó magas minőséget és az utasigények maximális szem előtt tartását tekinti vezérelvnek; a Vienna Life kérdőíves felmérés nyomán az utazási csoportokra való szakosodásban látja a jövőt.

 

A cikk a Turizmus Panoráma magazin áprilisi számában jelent meg. Ön még nem előfizetőnk? Kattintson ide!