Utazási tippek örökifjaknak

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. január 08. 16:57

Az 55 év feletti korosztály tagjai hazánkban is mind nagyobb számban maradnak társadalmilag és gazdaságilag is aktívak. E korcsoport potenciális keresletet jelent a belföldi turisztikai piac számára, igényeikre az MT Zrt. is fel kívánja hívni a figyelmet.

Az 55 év feletti korosztály tagjai hazánkban is mind nagyobb számban maradnak társadalmilag és gazdaságilag is aktívak. E korcsoport potenciális keresletet jelent – többek között – a folyamatosan növekvő eredményeket felmutató belföldi turisztikai piac számára.

Ezt támasztja alá a szallas.hu internetes foglalási portál nyilatkozata is, mely szerint 25 százalékkal nőtt az 55 év feletti korosztály utazási kedve. A KSH belföldiek körében végzett felméréséből kiderül, 2014. január–szeptemberi időszakban az 55-64 éves korosztályban – az átlagot meghaladva – 13,8 százalékkal nőtt a többnapos belföldi utazáson részt vevők száma 2013 hasonló időszakához képest.

A szép korúak növekvő társadalmi és gazdasági erejére, illetve a szenior korosztály speciális igényeire (egyszerű közlekedés, biztonságos, akadálymentesített, komfortos környezet, a minőségi kulturális és természethez kapcsolódó programok, valamint a gyógyászati szolgáltatások megléte) a Magyar Turizmus Zrt. is fel kívánja hívni a figyelmet, weboldalán pedig  programokat is ajánl számukra.

A szenior utazók lényegesen több szabadidővel rendelkeznek, utazásaik kevésbé szezonálisak, tartózkodási idejük is hosszabb az átlagosnál. Megfelelő kínálat kialakításával a főszezonon kívüli időszakokban is motiválhatók az utazásra, ezáltal csökkentve a szezonalitás problémáját.