Városnézés földön és vízen öt éve

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 17. 17:23

Öt éve indult első útjára Budapest legtöbbet fényképezett járműve, a Riverride kétéltűje.

2009. szeptember 18-án, reggel 10 órakor 20 utassal indult első hivatalos útjára az úszóbusz, amely akkora döbbenetet okozott a budapestiek körében, hogy hívták a tűzoltóságot, a rendőrséget és különböző médiumok szerkesztőségeit is. Természetesen nem volt szükség a mentésre hiszen, mint most már mindenki tudja, ez az a busz, amelyik tud úszni a Dunán.

 

„Az elmúlt öt évben körülbelül 5 ezer járatunkon 140 ezer vendégünk volt, akik között köszönthettünk az MKB Veszprém kézilabdásait, az X Faktor második szériájának énekeseit, K1-es legendát, utánpótlás és felnőtt labdarúgókat, sejkeket, multinacionális cégek vezetőségét és olyan is volt, hogy egy üzletember a feleségének és két gyermekének kibérelte az egész úszóbuszt" – mondta el  Galla Gábor a budapesti kétéltű városnézés megálmodója, a Riverride Kft. ügyvezetője.

A menetrend szerinti járatokon az utasok mellett újságírók és televíziós stábok is igénybe vették a szolgáltatást, így a kétéltű segítségével bemutatkozhatott Budapest a világ minden táján. A magyar televízióállomások után az első forgatócsoport Chiléből érkezett, az elmúlt öt évben forgatott a fedélzeten japán, amerikai, német, angol, dél-koreai, dél-afrikai, orosz forgatócsoport is, ukrán valóságshow és magyar főzőműsor részletét is rögzítették a fedélzeten. A legnagyobb nézettséget a járműnek Rai1 TV hozta, a csatorna a Forma-1 Magyar Nagydíj felvezetőjeként a Riverride-dal mutatta be Budapestet, tovább öregbítve Budapest jóhírét.

A fejlődés nem állhat le, a közeljövőben újítások várhatóak. „Az angol és német élő idegenvezetés mellett hét nyelvű – magyar, angol, német, orosz, olasz, francia, spanyol - gépi idegenvezetést is hallgathatnak az utasaink. Pillanatnyilag a tesztelés időszakában járunk, legkésőbb a hónap végén már igénybe vehetik a világ legkorszerűbb, GPS alapú új rendszert az utasok.  Valamennyi illetékes hatósággal is gyümölcsöző az együttműködésünk, ajánlásaikat megvalósítjuk, tanácsaikat köszönjük és megfogadjuk, hogy  a legbiztonságosabban szállítsuk az utasainkat a következő 5 évben is, amelyre két nappal ezelőtt ismét minden engedélyt megkaptunk" – mondta boldogan Galla Gábor.