Washington is népszerű úti cél lesz

Forrás: turizmus.com

 2014. november 27. 11:50

Ahány népszerűségi lista, annyiféle város és szempont: a Lonely Planet szerint 2015-ben az amerikai Washington DC lesz a világ legnépszerűbb turista célpontja.

Bár a közvélekedés szerint New York népszerűsége az USA-n belül verhetetlen, és az Amerikai Egyesült Államok fővárosa nem éppen turistaközpontként ismert, a nagy tekintélyű szakmai lap szerint nagyon érdekes látnivalókkal kecsegtet.

Ebben szerepet játszik a híres House of cards című, több európai országban bemutatott – nálunk Kártyavár címmel futó - tévésorozat, amely az amerikai politika boszorkánykonyhájába enged betekintést. A Fehér Ház nemrég nyitott meg egy új fogadási centrumot a látogatók számára – adja hírül a Metro svéd kiadása.

 

A második helyen az El Chalten nevű kisváros végzett, amely Argentínában, azon belül is Patagóniában található. Itt lehet megcsodálni a 3405 méteres Fitz Roy hegyet, gleccsereket, tavakat és a Parque Nacional Los Glaciares nemzeti park hatalmas erdőségeit.

A harmadik helyen Milánó szerepel, elsősorban mert jövőre itt rendezik meg az Expo Milano-t. Bár sokak szerint Firenze és Róma látnivalókban és művészeti kincsekben verhetetlen, Milánót főleg a divatmániások kedvelik, és a kiállítás is sokat lendíthet a turistaforgalmon.