Útinapló

 • Az erős szelek és a vulkánok szigetén

  Az erős szelek és a vulkánok szigetén

  Sziklás és homokos tengerpartok, több száz tűzhányó, érintetlen természet, nemzeti parkok, bioszféra rezervátumok, napsütés, szél és az óceán kékje. A Kanári-szigetek két egymástól teljesen elütő és egymást tökéletesen kiegészítő szigetén, Fuerteventurán és Lanzarotén jártunk. 2016. 11. 13.

 • Itt a pacifistát is megcsapja a vadászszenvedély

  Itt a pacifistát is megcsapja a vadászszenvedély

  Vadászati élménytér lézerfegyverekkel, a természetet szórakoztató módon bemutató interaktív kiállítások, sövénylabirintusba repítő óriáscsúszda – aki a főváros közelében keres családi programot, az meg se álljon a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumig. 2016. 10. 27.

 • Királynék és lélekforrások a Bükkben

  Királynék és lélekforrások a Bükkben

  Vannak, akik az őszi kirándulásokra esküsznek. A Bükk ehhez kiváló terep és annyi újdonsággal hívogat, a lillafüredi libegőtől az erdei rollerpályán át a Lélekforrásig, hogy érdemes ott bespájzolni élményeinket. 2016. 10. 24.

 • Éden keleten

  Éden keleten

  Csónakázni Poroszlóról Abádszalókig vadregényes vizeken, bringázni a Tisza-tó körül, gyönyörködni a hortobágyi puszta végtelenjében, őshonos magyar állatfajtákat csodálni, vizet meríteni a gémeskútból, a mátai ménest lencsevégre kapni – megmutatták nekünk az édent keleten. 2016. 08. 25.

 • Homo ludensek vígságai a Zselicben

  Homo ludensek vígságai a Zselicben

  Tudja, hol van Magyarország legnagyobb szarvasfarmja? És azt, hogy hol lehet megnézni a valaha lehullott leghatalmasabb meteorit egy darabját? Egyáltalán, mi köze van a Zselici Csillagparknak Skóciához? Szeretne mókusokkal reggelizni? 2016. 07. 13.

 • 10+1 ok, amiért Martfűt látni kell

  10+1 ok, amiért Martfűt látni kell

  Kiváló gyógyvize és természeti értékei az utóbbi években a wellness-, a sport- és a gyógyturizmus barátságos, vendégszerető otthonává varázsolták a korábban többnyire csupán iparáról ismert várost, amely mindezek mellett számos egyéb különlegességgel is meglepi a látogatót. 2016. 07. 07.

 • Fáraók intelmei

  Fáraók intelmei

  Ha nem is tíz csapás, de jó néhány kellemetlen szitu elkerülhető, ha felkészülten kelünk útra. Nem, mintha az utazási irodák helyi kollégái nem figyelmeztetnének erre kint, de nem lehet elégszer hangsúlyozni. Lássuk, mire kell figyelni! 2016. 06. 23.

 • Kötelezők és receptre felírandók Egyiptomban

  Kötelezők és receptre felírandók Egyiptomban

  Egyiptom turizmusának felépülésében mindenki hisz. Nem véletlenül. Olyan értéket és vonzerőt képvisel a turizmusban, amely semmi mással nem pótolható. Olyan úti cél, amelyet (legalább) egyszer az életben látni kell. 2016. 06. 23.

 • Egyiptom friss szemmel

  Egyiptom friss szemmel

  Egyiptomban az a jó, hogy ahhoz is szól, aki először lép a fáraók földjére, de azok számára is van mondanivalója, akik sokadjára mártóznak meg a Vörös-tenger semmihez sem hasonlítható vízében, vagy vágnak neki a kősivatagnak a beduinok élete, vagy Luxor kincsei után kutatva. 2016. 06. 23.

 • Lipcse, a dinamikus huszonéves

  Lipcse, a dinamikus huszonéves

  Érdekes és izgalmas atmoszféra lengi be ma Lipcsét: a történelmi város, amely a II. világháború alatt szinte teljesen megsemmisült, a háború előtti történelméhez visszanyúlva, a hagyományait feltárva és ápolva, de a 21. századi kreatív fiatal generáció stílusában él tovább. 2015. 12. 14.

 • Meglepetések Tatárföldön

  Meglepetések Tatárföldön

  Ősi, mégis modern, könnyed, őszinte, eredeti. Nekünk Tatárföld ettől marad emlékezetes, ettől láttuk másnak, mint sok más, nagyon vonzó és érdekes országot. 2015. 07. 28.

 • Ciprus minden érzékszervre hat

  Ciprus minden érzékszervre hat

  A finomhomokos tengerparti pihenés mellett Ciprus temérdek felfedezni való kulturális kincset rejteget, s mindezt ínycsiklandozó ízekkel, mézédes borokkal, narancsligetek, vadon nőtt fűszernövények bódító illatával és odaadó vendégszeretettel tálalja a szigetre érkező turistáknak. 2015. 07. 24.

 • A luxus nyomában Párizsban

  A luxus nyomában Párizsban

  Szeretik az extravagáns megoldásokat, legyen az egy új épület, egy látványos show vagy akár egy illatkompozíció, s bátran társítják a régit a hipermodernnel. Ott jártunk, és megint elhittük a franciáknak, hogy Párizs a világ közepe. 2015. 06. 09.

 • Jézus lábnyomában

  Jézus lábnyomában

  Izrael mindenkit másképp szólít meg, de mindenkit mélyen megérint. Olyan utazás, amely után az élet nem folytatódhat ugyanúgy. Életre szóló élmény, csupa nagybetűvel. 2015. 04. 07.

 • Szerbia szíve, Topolya

  Szerbia szíve, Topolya

  A Belgrádtól 60 km-re fekvő Topolya (Topola) nemcsak gyönyörű természeti környezete, vendégszerető lakói és remek borai miatt kedvelt úti cél, de a város a szerb királyi család bölcsője is. 2014. 10. 17.

 • A Duna és a Száva találkozásánál

  A Duna és a Száva találkozásánál

  Belgrád fantasztikus hely, 24 órában lüktet az élet – mondta nekem tavaly nyáron a 22 éves András, aki haverjaival eltöltött ott egy hétvégét, csak mert kíváncsi volt rá, s elég fiatal ahhoz, hogy ne legyenek előítéletei a kelet-európai nagyvárosokkal szemben. 2014. 10. 17.

 • Szubjektíven Márai városáról

  Szubjektíven Márai városáról

  A lépten-nyomon magyar történelmi emlékeket mutató Kassáról nehéz lenne nem szubjektíven írni. Nekem különösen, mert édesapám ott látta meg a napvilágot. 2014. 10. 16.

 • Heltaitól Koppány véréig

  Heltaitól Koppány véréig

  Kalandos városismereti nyomozás, lovas kocsis pincetúra, ügyességi versenyek, magyaros ízek, szép borok és nem utolsó sorban az őszi Balaton lenyűgöző látványa fogadta a sajtó képviselőit a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület október 7-i tanulmányútján. 2014. 10. 08.

 • „Tudom, Ányos" felfedezések

  „Tudom, Ányos

  Tűzhányók működésének titkait, a bennünket körülvevő világ rejtelmeit, a fák és az erdők világát, valaminta négy őselem, a levegő, a víz, a tűz és a föld játékos-tudományos vizsgálatát tapasztalhatták meg a sajtó képviselői az MT Zrt. nyugat-dunántúli tanulmányútján június 11–13. között. 2014. 06. 15.

 • Az egészség kincsesbányája – Észak-Magyarország

  Az egészség kincsesbányája – Észak-Magyarország

  Mennyei panorámák, kastélyszanatórium, mofetta, gyógyvizek, macok, Crème brûlée és persze bor, bor és bor. A Magyar Turizmus Zrt. észak-magyarországi tanulmányútja minden érzékre hatott. 2014. 05. 29.

 • Felfedezőtúra Szatmár-Beregben

  Felfedezőtúra Szatmár-Beregben

  Országos és megyei médiumok újságírói fedezték fel az ország legkeletibb szegletét a napokban, földön, vízen, kétkeréken. A sok állomásból álló túrán a résztvevők élményszerűen kaptak komplex képet a térség adottságairól, és a rengeteg újdonságról, amely ettől a szezontól kezdve várja a turistákat. 2014. 05. 25.

 • Azerbajdzsán, ahogyan mi láttuk

  Azerbajdzsán, ahogyan mi láttuk

  Korok és kultúrák érdekes keveréke fogadja Azerbajdzsánban a látogatót, évezredes legendák és modern felhőkarcolók élnek együtt. Az ország megállíthatatlanul fejlődik, mégis kihívást jelenthet számára megtalálni a saját útját. 2013. 10. 29.