Címke: Magyarország vár

Magyarország vár: A hely szelleme Magyarország vár: A hely szelleme

Három kevésbé ismert, de annál lenyűgözőbb helyszín a főváros dzsungelében, amelynek nem csak a kiállításai érdemelnek figyelmet.

2023. augusztus 28.Magyarország vár: Bor, túra, Villány Magyarország vár: Bor, túra, Villány

Fedezzük fel az ország legdélibb borvidékét műemlék pincék, tüzes borok, présházakból kialakított vendéglők és jól karbantartott túraútvonalak segítségével.

2022. október 05.Magyarország vár: Duna menti vártúra Magyarország vár: Duna menti vártúra

A Duna mentén őrködő váraink ezeréves történelmünk néma tanúi. Az ódon falak között berendezett kiállítások segítenek elképzelni az egykoron itt zajló életet.

2022. szeptember 12.

Magyarország vár: Ujjé, a Ligetben! Magyarország vár: Ujjé, a Ligetben!

A hőlégballonozással egy múlt század eleji hagyomány tért vissza, két új extravagáns épülettel pedig a kulturális attrakciók sokasodtak a Városligetben.

2022. július 26.


Magyarország vár: Petőfi, az influenszer Magyarország vár: Petőfi, az influenszer

A 2022–23-as dupla Petőfi-emlékév kiváló alkalom arra, hogy mélyebben megismerjük a reformkor nagy „influenszerének” életét és óriási hatású művészetét.

2022. július 25.


Magyarország vár: Medves-vidéki vártúra Magyarország vár: Medves-vidéki vártúra

Hatalmas erdők, különleges geológiai képződmények, a Karancs és a Medves csúcsai mellett középkori várak csábítanak felfedezésre Salgótarján környékén.

2022. július 21.
Magyarország vár – Csússzunk itthon! Magyarország vár – Csússzunk itthon!

Felcsatolni a sílécet, száguldani a havas lejtőkön, beülni egy forró italra a hüttébe – az élmény ma már egyre több helyen elérhető itthon is.

2021. december 06.
Magyarország vár – Mesélő villák Magyarország vár – Mesélő villák

A 19–20. század villaépítészetének néhány, a közelmúltban megújult ékköve hajdani pompájában ragyogva tárja elénk a múltat és hajdani lakóinak életét.

2021. szeptember 26.