Nemzetiségek zenéivel, táncaival, ízeivel jön szombaton a KeveFesz Ráckevén

Forrás: turizmus.com

 2024. június 13. 22:00

Június 15-én immár negyedik alkalommal rendezik meg Ráckevén a nagy sikerű KeveFeszt Országos Nemzetiségi Fesztivált és Gasztronómiai Napot. A 11 órakor kezdődő rendezvény helyszíne is különleges: a Kis-Duna-partján található Csónakos piac.

A KeveFeszt olyan minőségi kulturális és gasztrofesztivál, amelyen Magyarországon egyedülállóan, reprezentatívan és egyszerre valamennyi nemzetiség képviseltetheti magát zenéjével, táncaival, ételeivel, népművészeti termékeivel.

A különleges gasztronómiai élményekre vágyókat célozza meg a rendezvény egyik központi eleme, amelyen a nemzetiségek ételkülönlegességeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. Az egy helyre összpontosított, széles spektrumú kínálat már önmagában is egyedi lehetőséget kínál a gasztrokalandok kedvelőinek, de az ételkóstolás mellett – a magyar borkultúra további terjesztése és formálása érdekében – több hazai borászat is lehetőséget kap termékeik felvonultatásához.

Hétvégén újra jön a KeveFeszt

Fotó: Jakab Gergely

Ezzel párhuzamosan ugyancsak a nemzetiségek táncait és zenéjét, életét, szokásait, hagyományait bemutató kulturális kavalkádot tekinthetnek meg a látogatók. Bolgár, ruszin, ukrán, szlovén, sváb, horvát, román és szerb együttesek szórakoztatják a közönséget.

A fesztivál este a Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös nagykoncertjével zárul.