Bronz minifigurák hívnak sétára Miskolctapolcán

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. december 04. 09:50

Lezárult Miskolctapolca 628 millió forintos komplex turisztikai fejlesztése.

A városrész fejlesztésének részeként felújították a Csónakázó-tavat körülvevő ősparkot, ahol új sétányokat, pihenőpadokat, asztalokat és szeméttárolókat alakítottak ki. Megtörtént a teljes közműhálózat felújítása, valamint utcabútorok és kandeláberek telepítése is.

A parkban zöldterület-fenntartási munkákat is végeztek, a területen elhelyezett új táblákon pedig háromdimenziós felületek mutatják be a környék jellegzetes növényvilágát. A tájékozódást egy érintőképernyős kijelzőn digitális térkép segíti.

 

Komplex rekonstrukciót végeztek

A parkra jellemző állatvilág hangsúlyos fajtáit és a környék nevezetességeit festett állatfigurák, valamint bronzból készült minifigurák szemléltetik. A tanösvényen található alkotások Plank Antal képzőművész munkái – közölte a polgármesteri hivatal.

A Fekete István egyik közkedvelt regényhőséről mintázott vidra-szobor

Fotó: miskolc.hu

 

A projekt részeként az Akropolisz Szabadtéri Színpadot is felújították.

A fejlesztések "nagyban hozzájárultak a terület, ezzel együtt pedig Miskolc turisztikai vonzerejének növeléséhez" – olvasható a közleményben.

A projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a magyar állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

A napokban számoltunk be róla, hogy Miskolctapolca kedvelt élményfürdője újra megnyitotta a kapuit.