10 legjobb gyermeknapi program

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. május 27. 17:36

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, országszerte tartanak gyermeknapokat változatos programokkal. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

10 legjobb gyermeknapi program

Unicef Gyermeknap

Budapest, Erkel színház

Reggel 9 órától várják a gyerekeket az Erkel színházba gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, lufikkal és büfével, az Unicef Gyermeknapján. 11 órától Lackfi János Parázsfuvolácskáját is megnézhetik a résztvevők, ami Mozart Varázsfuvolájának mesés átirata.

Gyermeknap az Egri várban

Eger

Történelmes időutazásra hív az Egri vár, gyermeknapon. Vitézi próba, Gárdonyi-kuckó, solymászbemutató és történelmi játszóházak mutatják be, hogyan teltek a gyermekek mindennapjai a középkorban. A Várműhely kézműves foglalkozásain pedig mindenki elkészítheti saját emléktárgyát a gyermeknapról.

Tündéri gyereknap

Sopron, Deák tér, Liszt-terasz

A tündérek és manók felvonulása délután fél 4-kor kezdődik, a Deák téri játszótérről, és a Liszt teraszon ér véget, ahol sok játékkal és látványossággal veszi kezdetét a Gyermeknapi program, ahol közreműködik majd a Mozgás Ritmus Lendület Klub is.

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

Budapest

Egész napos gyerekprogramokkal, játékokkal, vetélkedőkkel, Unicef gyerekpont, Cartoon Network sátorral, Alma együttes koncerttel, hajtányokkal és kisvonattal ünnepli a gyermeknapot a Vasúttörténeti Park. 14 éves korig a belépés díjtalan.

Playkid Gyermeknap

Budapest, Millenáris Park

A kétnapos gyermekfesztivál már 30-án elkezdődik majd, és vasárnap estig tart. A programok között bábszínház, Varázskuckó, Tropicarium stand, cserkészek, nyári sípálya, vasútépítő, hip-hop táncbemutató, kreatív sziget, maci barkács műhely, rajzverseny, bringapark, valamint koncertek: Gryllus Vilmos, Alma együttes, Halász Judit, Kovácsovics Fruzsina.

Városligeti Gyermeknap

Budapest

Az idei gyermeknap már 29-én elkezdődik a Holnemvolt Parkban, ahol este 7-től a Mutatványosok éjszakája ígér különleges élményeket a családoknak. 30-án és 31-én a városligeti Nagyréten folytatódik az ünnep, ahol tánccsoportok, zenés műsorok, koncertek, focibajnokság, kutyasport versenyek, nemzetek utcája, valamint az eddigi években megszokott programok várják a látogatókat.

Gyereknap a Pusztai Állatparkban

Hortobágy

A Pusztai Állatparkba egyébként is el kell vinni a gyerekeket egyszer, hiszen olyan állatokkal találkozhatnak ott, egy helyen, amiket máshol sehol nem láthatnak. A gyermeknap kiváló alkalom lehet erre, hiszen aznap még egy sor egyéb izgalmas program is vár rájuk. 30-án és 31-én olyan programok várnak a gyerekekre, mint például különböző ügyességi játékok, sorversenyek, erőpróbák, kézműveskedés, arcfestés és csillámtetoválás, szamaragolás, táncház, zenés gyermekműsor, gyógynövényekből készült teafőzetek kóstolása és gyógynövényekkel való ismerkedés, kilátótorony, játszótér és a pusztai virtusok kipróbálása.

Gyereknap a Tisza-tavi Ökocentrumban

Poroszló

Az Ökocentrum gyermeknapon, a szokásos attrakciói mellett (akvárium, csónaktúra, kormorán- és vidraetetés, vízi játszótér) kisállat simogatóval, játékos programokkal és foglalkoztatókkal, valamint ugrálóvárral várja a gyerekeket.

Gyereknap Győrben

Győr, Radó sziget

A győri Radó sziget gyermeknapon Mese-szigetté változik. A kilátogató gyerekek, az egész napos programon népmese feldolgozásokat és Benedek Elek meséket hallgathatnak, de lesznek kézműves foglalkozások, kalózhajó, királyi vár és játszóházak is. Közben bábosok és zenészek szórakoztatják a kicsiket színpadi produkciókkal.

Gyereknap Kecskemét

Kecskemét, Fő tér

A 0 kilométer kő körül várják a családokat gyermeknapon. Népi játékok, gyerekkoncertek, táncházak, játéktár, tűzoltó bemutató, bábelőadás, lufi felengedés és egész napos vásár alkotják majd a programot.