100 000 daru nem tévedhet

Forrás: turizmus.com

 2017. október 10. 14:20

A hortobágyi daruvonulást fókuszba állítva indított őszi kampánysorozatot a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület.

A Hortobágy ősszel mutatja egyik legszebb arcát, amikor a nemzeti park jelképének választott közönséges vagy szürke daru több mint százezer egyede is megfordul a térségben. A Hortobágyi Nemzeti Park területe a darvak legnagyobb őszi gyülekezőhelye a világon. A hortobágyi halastavaknál állomásozó darvak hajnali kihúzása, illetve behúzása naplementekor az ősz kétségkívül leglátványosabb természeti eseménye, melynek megtekintésére szakvezetett túrák keretében van lehetőség.

 

Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park

Az egyedülálló látványosság azonban csak egy indok a sok közül egy őszi hosszú hétvégére. Debrecen programkínálata ősszel a szokásosnál is izgalmasabb Szabó Magda születésének 100., valamint a Reformáció 500. évfordulójának apropóján. Idén 20 éves a Debreceni Őszi Fesztivál, mely számos művészeti ágban kínál minőségi programokat és szórakozási lehetőséget.

A Déri Múzeum, a MODEM, a Református Kollégium, az új Szabó Magda Emlékház, valamint Debrecen és Hortobágy múzeumainak, kiállítótereinek állandó és időszaki tárlatai, a színházi és komolyzenei előadások, gasztronómiai programok a természeti élmények mellett további tartalmas kikapcsolódást nyújtanak az őszi pihenéshez és feltöltődéshez.

A kampány online felületeken, valamint Budapesten kihelyezett óriásplakátokon keresztül hívja fel az utazni vágyó közönség figyelmét Debrecen és Hortobágy gazdag őszi programkínálatára és kedvezményes szállásajánlataira, melyekről bővebben a www.debrecen.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Kapcsolódó cikkek

Darufesztivál receptversennyel

2017. szeptember 26.