100 éves a Bauhaus Németországban

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 06. 14:57

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2019-es nemzetközi tematikus kampányának középpontjában a legendás Bauhaus weimari születésének 100. jubileuma áll.

„A Bauhaus alapításának jubileuma kiválóan alkalmas arra, hogy megerősítsük Németország pozícióját az európaiak első számú kulturális úticéljaként – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. – Weimarban, Dessauban, Berlinben és számos más helyszínen testközelből is felfedezhetőek a Bauhaus-mozgalom gyökerei, öröksége és nemzetközi hatásai. Így a Bauhaus fontos színfolt Németország kultúrturisztikai kínálatában.”

Kick-off: az érkezési oldal már online

Mostantól online elérhető a kampány érkezési oldala a www.germany.travel/bauhaus link alatt németül, angolul és franciául. A jubileum szimbóluma a #CelebratingBauhaus hashtag alatt a DZT www.germany.travel weboldaláról közvetlenül az érkezési oldalra irányít át. Az oldal központja egy animációs film, amelyet a DZT a Bauhaus-témában Németországban készített. A partnerek weboldalaihoz linkek állnak a rendelkezésre, így elérhető a Bauhaus Verbund 2019 és Berlin, Szász-Anhalt, illetve Türingia marketingszervezetei: ezen szövetségi államok különösen nagy Bauhaus-örökséggel rendelkeznek.

 

 

 

Sokrétű marketingaktivitás Németországban és világszerte

Október végén a DZT a Thüringer Tourismus GmbH-val közösen kereken 120 nemzetközi médiaképviselőt és közösségi média véleményvezért lát vendégül 20 országból a 2. Incoming & Brand Summit „100 éves a Bauhaus” rendezvényen. A kampány további kiemelt eseményei egy videoprojekt a CNN médiapartnerrel és egy virtuális-valóság-projekt a weimari Bauhaus-egyetem közreműködésével. Ezen felül a DZT a klasszikus PR- és közösségi média-tevékenységeket használja fel a piacokon, hogy bemutassa a Bauhaus tematikát és jelentőségét az úticél Németország számára.