100% Új-Zéland

Forrás: turizmus.com

 2016. július 12. 13:16

ÚJ-Zéland 12 tiszteletbeli konzuljának részvételével tartottak konzuli workshopot az ország fővárosában Wellingtonban, valamint a 2011-ben komoly földrengés sújtotta Christchurchben.

A workshopon résztvevő 12 ország tiszteletbeli konzuljai között Európát Szlovénia és Magyarország képviselte tiszteletbeli konzuljainak részvételével.

Az esemény alkalmával nagy súlyt helyeztek az ország  turizmusával kapcsolatos szakmai tájékoztatókra, amelyekből kiderült: az ágazat Új-Zéland második  legnagyobb bevételi forrása.  A 2014 márciusától 2015 márciusáig tartó időszak alatt 11.8 milliárd új-zélandi dollár bevételt könyvelhettek el, és az országba látogató 3.2 millió  turista személyenként 3490 új-zélandi dollárt költött az NTO(National Tourism Organization) statisztikái alapján. Nagyon sikeres volt az ország imázsának erősítését szolgáló “100% Pure New Zealand” kampány.

A legtöbben Ausztráliából (1,3 millióan), Kínából (390 ezren), az Egyesült Államokból (245 ezren) érkeztek, ezt követte az Egyesült Királyság, Japán, Németország és Korea, a vizsgált időszakban 1408 magyar turista látogatott Új-Zélandra. A leghosszabb időt, azaz átlagban 6 hetet a német turisták töltötték az országban, ami 12,8%-os növekedést jelent a korábbi évhez képest.

A szigetország 2022-re 4,5 millió turista érkezésével számol – mondta el Sárdi Rezső, a workshopon résztvevő  magyarországi  tiszteletbeli konzul.  Az idegenforgalom területén nem  a tömeg-  hanem kimondottan a minőségi turizmusra helyezik a hangsúlyt. Az öko és az aktív turizmus, a kultúra és a természet kapcsolata volt a fő  üzenete a „100 Pure New Zealand” kampánynak is.