113 magánszálláshely nyert Hévíz pályázatán

Forrás: turizmus.com

 2019. április 01. 12:12

A vendégházak modernizálását és minőségi fejlesztését Hévízen pályázati rendszer segíti, amelynek fedezetét Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a befizetett idegenforgalmi adó terhére, a szakmai megvalósítást pedig a Hévíz TDM Egyesület vállalta.

2019-ben a beadási határidő végéig 116 pályázat érkezett be, amelyből 113 pályázat kapott  pozitív elbírálást. A magánszállásadók összesen 15.297.235 forint értékben igényeltek támogatást, ami 11%-os növekedés az előző évhez képest. „Négy éves tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy a hévízi Minőségfejlesztési Pályázat elérte célját, a magánszállásadók egyre nagyobb számban pályáznak, és az elnyert támogatások összege is dinamikusan nő. Első évben 8.328.094 forint értékben érkeztek be pályázatok, ami mára 83%-os növekedést mutat” – közölte H. Horváth Orsolya, a Hévíz TDM Egyesület elnökétől. „A fejlődés a vendégforgalmi adatokban is megjelenik. Magánszállás kategóriában 2015-ben regisztrált 99.704 vendégéjszakáról 2018-ban már 140.581 vendégéjszakát értek el a hévízi magánszálláshelyek.”

A fejlesztéseket még a nyári szezon előtt megvalósítják a szállásadók Hévízen

Fotó: Hévíz TDM Egyesület - Tourinform Hévíz

A cél idén is a minőségi szolgáltatást növelő beruházások támogatása, a vendégek kényelmének a növelése. A fejlesztéseket még a nyári szezon beindulása előtt megvalósítják a szállásadók, amelyek jó részben felújítások, televíziók, légkondicionálók, kerti bútorok, kerékpárok beszerzései lesznek.

A 2016-ban indított minőségfejlesztési pályázatnak köszönhetően ma már Hévízen található a legtöbb „Koronás minősítéssel” ellátott vendégház és apartman. Összesen 61 ház felelt meg az országos minősítési eljáráson, többségében a legmagasabb minősítési kategóriákat megszerezve. A minősítés díja a pályázat keretében is elszámolható, ösztönözve ezzel is házigazdákat a fejlesztésre.

Kapcsolódó cikkek