1,3 milliárd forintból fejlesztik a gyomaendrődi Liget Fürdőt

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. január 20. 10:29

Online sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy minden idők legjelentősebb beruházása kezdődhet meg a Békés megyei város fürdőjében.

A város polgármestere, Toldi Balázs a közösségi oldalán osztotta meg a fejlesztéssel kapcsolatos információkat.

A posztból kiderül, hogy a közel nettó 1,3 milliárd forintos fejlesztés a település egyik legnagyobb beruházását jelenti.

A tervek szerint a projekt keretében elkészül a már korábban tervezett csúszdapark, ezen felül pedig fejleszteni fogják az uszodaépület medencéinek a számát, újabb wellness szolgáltatásokat vezetnek be és növelni fogják az egészségmegőrző gyógyászati kezelések számát.

A fejlesztés keretében valósul meg a már korábban bejelentett csúszdapark kialakítása

Fotó: Facebook / Toldi Balázs

A beruházás keretében jelentősen bővül a fürdőben található szállások férőhelyszáma is. Tervezik egy grillterasz, illetve egy gyerek e-car játékpálya megépítését. Megújulnak a fürdő belső közlekedési útja, járdái, zöld területei.

Felújítják a kemping útjait és közműveit, növelik a parkolóhelyek számát. Ezen felül megvalósul egy energetikai fejlesztés, továbbá megnyitják a fürdő területén található termálvizes kutat is.

A településvezető hangsúlyozta, hogy terveik szerint a beruházás sokat fog növelni Gyomaendrőd turisztikai vonzerején, közvetlenül hozzá fog járulni a munkahelyteremtéshez.

Számítanak rá, hogy a beruházás miatt növekedni fog a településre érkezők és az ott megszálló vendégek száma is.

Abban is bíznak, hogy a projekt jelentősen javít a fürdő gazdasági mutatóin, az így felszabaduló forrásokból pedig esetlegesen újabb fejlesztéseket tudnak majd megvalósítani.