150 méter magas keret lesz Dubai új szimbóluma

Forrás: turizmus.com

 2017. március 29. 10:32

Már majdnem kész a Dubai Keret, melyet az Egyesült Arab Emírségének legújabb ikonikus építményének szánnak. A keretet most elkezdték bevonni arannyal.

Hosszú idő után úgy tűnik, a Dubai Keret végre elkészül, az ikonikus szerkezet hamarosan ugyanis aranyban pompázhat. A munkát már megkezdték az üveghídon, és a bevonást év végéig befejezik – tájékoztatta szerkesztőségünket Dubai képviselete. Az üveghíd aranyozott alapja (a keret vízszintes része) félig kész, a munkások most a híd két oldalán dolgoznak. A dizájnt az Expo 2020-as logója inspirálta, amely már most látható a hídon.

A keret függőleges oldalai és az üveghíd is készen vannak már, vagyis csak az utolsó simítások, illetve a dizájn van csak hátra.

Dubai újabb ikonja 150 méter magas és 93 méter széles, jelenleg a dubaji Za'abeel Parkban áll. A projektnek egyébként 2013-ban kezdtek neki, a 12,5 milliárd forintos (160 millió dirhamos) látványosság az eredeti tervek szerint 2015-ben nyitotta volna meg kapuit. A külső burkolat miatt azonban már korábban bejelentették, hogy a Dubai Keret bemutatkozása csúszik.

Ilyen lesz a Dubai Keret

A Keretből a látogatók elé 360 fokos dubai látkép tárul, mikor átsétálnak a tetején kialakított üveghídon. Az egyik oldalon az Emirates-tornyok mellett a Burj Khalifa csodálható majd meg, a másik oldalon Deira, Umm Harare és Karama látképe tárul a kíváncsi szemek elé.

A Dubai Keretben emellett helyet kap egy galéria és egy múzeum is a földszinten (a keret alsó vízszintes részén), ahol a legújabb technológiák segítségével a város fejlődésével, múltjával és jelenével ismerkedhetünk meg.

A panorámalift a keretben viszi majd fel a látogatókat az üveghídhoz, hogy menet közben is megcsodálhassák a régi és a modern Dubait, mielőtt a keret másik oldalán lemennének a másik lifttel.

A Dubai Keret olyan ikonikus szimbólum lehet Dubajban, mint a Burj Khalifa és a Burj Al Arab.

Kapcsolódó cikkek