150 országban közvetítik a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt

Forrás: turizmus.com

 2021. május 12. 09:46

A ma elrajtoló Magyar Körverseny valamennyi kontinensen látható lesz, ezzel csaknem 800 millió ember számára válik követhetővé a viadal. A világ 150 országban élőben közvetítik majd a verseny szakaszait.

Kedden este Siófokon, a Fő téren rendezték meg a Tour de Hongrie csapatbemutatóját. Huszonkét csapat 130 kerékpárosa vesz részt a szerdán rajtoló Magyar Kerékpáros Körversenyen.

A Tour de Hongrie mezőnye május 12-én kora délután Siófokról indul útjára, s Kaposvár, Balatonfüred, Nagykanizsa, Veszprém, Tata, Balassagyarmat, Gyöngyös-Kékestető érintésével május 16-án vasárnap Budapesten ér majd célba. A rangos nemzetközi mezőny az öt versenynap során összesen 792 kilométert tesz meg, s ezalatt 7954 méternyi szintemelkedést is leküzd.

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke egy nappal a verseny indulása előtt nyilatkozott a Tour de Hongrie-ról: „Mint minden profi kerékpáros körverseny, egyfelől izgalmas sportesemény, ugyanakkor hazánk nemzetközi szintű turisztikai marketingkommunikációját szolgáló médiaprodukció: a televíziós és internetes közvetítések révén nézők százmilliói láthatják Magyarország legszebb tájait, természeti és kulturális kincseit, turisztikai látványosságait.”

A magyar válogatott és Tudi, a Tour de Hongrie kabalagólyája a siófoki csapatbemutatón

Fotó: Tdh.hu / Pertorini Márió

Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője hozzátette: „Világszerte 190 régió televíziós csatornáin lesz követhető a verseny. Hatalmas áttörést jelent, hogy 2021-ben 15 tv-társaság élőben közvetíti a Tour de Hongrie szakaszait, ennek köszönhetően 150 országban lesz látható Magyarország és a verseny!” Ezzel a Tour de Hongrie kommunikációs partnere, az A. S. O. minden eddiginél több televíziós megjelenést biztosít a Magyar Körverseny számára.

A kormány az esemény sportszakmai megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, nemzetközi médiamegjelenését pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével támogatja.

tourdehongrie

A közvetítések révén nézők százmilliói láthatják Magyarország legszebb tájait, természeti és kulturális kincseit, turisztikai látványosságait

Fotó: Facebook / Tour de Hongrie

Ebben az évben is kiemelt figyelmet szentel a Tour de Hongrie küzdelmeinek az Eurosport, amely az első négy etapról 45 perces napi összefoglalót sugároz az Eurosport1 csatornán, minden este 21 órától, ezeket az összefoglalókat az adást követő reggeli-délelőtti órákban többször megismétli. Az ötödik, budapesti etapot az elejétől a végéig élőben közvetíti az Eurosport2 május 16-án 13 órától.

A napi 45 perces összefoglalókat átveszi a kolumbiai Senal, az Afrikában 53 régióban elérhető Supersport, a japán J Sports, a 18 régióban működő Eurosport Asia, az ausztráliai SBS, valamint a belga Sport10. A teljes idei Tour de Hongrie-ról készülő 52 perces nagyösszefoglalót 23 további broadcaster mutatja majd be.

A hírműsorok sem maradnak ki a sorból, például Szlovákiában az RTVS, Belgiumban pedig a VRT jelenít majd meg híreket a Tour de Hongrie-ról, ezeket a híreket négy nagy ügynökség teszi világszerte elérhetővé: a Reuters, az SNTV, az Eurovision (EBU) és az AFPTV.

Az A. S. O. gyűjtése alapján világszerte csaknem 800 millió elérést fed le a teljes televíziós közvetítési csomag.