Fesztivállal ünnepli 157. évfordulóját a fővárosi állatkert

Forrás: MTI

 2023. augusztus 09. 17:48

Augusztus 9-én ünnepli fennállásának 157. évfordulóját a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely Állatkerti Fesztivállal, családi programokkal, koncertekkel, filmvetítéssel várja a látogatókat szerdától vasárnapig.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje: 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Ez a nap egyben a magyar állatkertek napjaként is szerepel a kalendáriumban - áll az intézmény közleményében.

Mint írják, a születésnap alkalmából az állatkert különleges tortával készül, amelyet a növényevő állatok is fogyaszthatnak, de emberi fogyasztásra is alkalmas. A tortát szerdán a főbejáratnál vágták fel, majd a szeleteket a kert lakói kapták meg.

allatkert_torta

A szülinapi tortát szerdán a főbejáratnál vágták fel, majd a szeleteket a kert lakói kapták meg

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A szerdai évfordulón kezdődött a vasárnapig tartó Állatkerti Fesztivál is, mely számos programmal, látnivalóval, koncerttel és más érdekességekkel várja a látogatókat.

Csütörtökön Gubás Gabi és a Szeleburdi Mesezenekar koncertjével, a Kámfor Bábszínház interaktív előadásával, Mogyoró Kornél és Papesch Péter R.O.T.A.N című koncertjével és a Kontraszt zenekar fellépésével várják a közönséget. Pénteken az Egyszervolt Mesezenekar, a Majorka Színház, Katona Petra és zenekara és a Blue Canarro Group zenekar lép fel.

A szombati programok között a Majorka Színház bábműsora mellett az Aranykapu Bábszínház előadása, a Merry Go Round akusztikus duó és az Ocho Macho koncertje szerepel a kínálatban. Vasárnap Bíró Eszter családi, interaktív koncertje, a Veronaki zenekar és a Kiskalász zenekar fellépése kapott helyet a programban. Este a Stereo Swing és Szűcs Gabi Gatsby-partyval várja a közönséget.

A fesztiválon a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum mellett a Kiscelli Múzeum, a Róth Miksa Emlékház, az Afrika Sztorik Afrika Vadvilágáért Egyesület és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kitelepülése is várja az érdeklődőket. A programok között kvízjátékok, élményprogramok, kisfilmvetítések, jelmezes felvonulás, kiskertésztanoda, fotószínház, papírmerítés, nemezvirág-készítés, a Vurstli attrakciói és körhinta, arc- és csillámfestés, valamint állatkerti szakvezetés is szerepel.

Az Állatkerti Fesztivál programjai az intézmény általános belépőjegyeivel és bérleteivel is látogathatók. Az öt napon át tartó fesztivál részletes programja az állatkert hivatalos oldalán érhető el.